Đukić: Neću u Ligu Evrope, hoću da uvedem Partizan u Ligu šampiona

„Budućnost je organizovana i čvrsta ekipa. Vjerovatno će igrati iz kontranapada, a zbog toga nam je potrebna smirenost”, rekao je Đukić
4 komentar(a)
Ažurirano: 10.07.2017. 12:05h

Partizana u utorak od 20.45 sati na svom terenu dočekuju Budućnost u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a kormilar „crno-bijelih” Miroslav Đukić naglašava da straha nema, i da sa ekipom želi da „grobarima” pokaže temelje novog projekta.

„Svjesni smo da je pred nama važna, ali i teška utakmica. Vrijeme je da vidimo kako novi Partizan igra i u meč protiv Budućnosti ulazimo sa velikom željom da vidimo napadački i dobar fudbal. Važno je da sezonu otvorimo na pravi način”, rekao je Đukić.

Upitan da li je ovaj tim Partizana bolji od onog u kome je radio pre 10 godina, Đukić je istakao da su ciljevi „crno-bijelih” uvijek isti, a da on nikada neće tražiti izgovore.

„Zahtjevi u Partizanu su maksimalni. Ciljevi pre svaku sezone su dobro poznati - titula i Liga šampiona. I ekipa koju sam vodio prije 10 godina i ova danas su vrhunske. Prezadovoljan sam timom koji imam na raspolaganju. Zbog toga očekujem dobre rezultate u predstojećoj sezoni. Nikada nisam tražio izgovore. Pokazali smo da u pripremnim mečevima da je ekipa spremna, a sada smo 100 odsto spremni za Budućnost”, ističe strateg ekipe iz Humske 1.

O Podgoričanima ima riječi hvale, ali naglašava da će koncentracija biti izuzetno važna.

„Budućnost je organizovana i čvrsta ekipa. Vjerovatno će igrati iz kontranapada, a zbog toga nam je potrebna smirenost. Ne treba žuriti i tako praviti greške. Igraju se dva meča, 180 minuta će trajati borba i moramo tako da razmišljamo”, rekao je Đukić.

Naglasivši da ostaje pri ranijem stavu da nikada ne objavljuje sastav tima pred meč, već će to reći igračima na dan utakmice, on se osvrnuo i na situaciju sa Leonardom.

„Zakasnio je na pripreme, ali otkad se priključio dobro radi. Biće u karantinu, a koliko je spreman to ćemo vidjeti”, nije mnogo otkrio strateg srpskog šampiona.

Đukić je odbio da detaljnije uporedi dvomeč sa Podgoričanima sa onim protiv Zrinjskog, u njegovom prvom mandatu na kormilu Beograđana.

„Takvi mečevi se teško ponavljaju. Poštujemo Budućnost i znamo da će biti teško. Želim da predstavimo projekat i da pokažemo navijačima u Humskoj temelje tog novog projekta Partizana. U Partizanu uvijek ima uzbuđenja pred novu sezonu. Srećan sam što sam kod kuće”, rekao je trener ekipe iz Humske.

Upitan da li bi prihvatio pobjedu od 1:0 u prvom meču, nije ostavljao dilemu:

„Svaka pobjeda je veoma bitna, pogotovo ako se ne primi gol. Ne kalkulišemo ni na svom terenu, ni u gostima. Da, bio bih zadovoljan tim rezultatom”, izjavio je Đukić.

Prošle sezone Partizan je ispao od poljskog Zaglebja već u prvim okršajiima u evropskim takmičenjima, ali Đukića to ne brine.

„Kada vas zove Partizan - znate šta se od vas očekuje, pa ponudu odmah prihvatate ili odbijete. Ja sam spreman za predstojeće izazove, jer imam fantastičnu ekipu”, naglašava Đukić.

Imao je jasan stav i na pitanje „Da vam neko ponudi u ovom trenutku Ligu Evrope da li biste prihvatili”.

„Ne, jer želim sa Partizanom u Ligu šampiona”, nije ostavio dilemu strateg prvaka Srbije.

Janković: Koliko god da igrate dobro, naredne sezone od vas traže više

Crnogorski reprezentativac iz Partizana, Marko Janković, odiše optimizmom pred utakmicu sa Podgoričanima.

„Očekuje nas težak meč i moramo da budemo maksimalno spremni. Budućnost je dobra ekipa, imaju pojačanja sa internacionalnim iskustvom, ali je sve na nama. Moramo da uložimo krajnje napore kako bismo prošli u narednu rundu”, rekao je Janković.

Upitan da li prijateljima i poznanicima podijelio ulaznice, imao je zanimljiv odgovor:

„Više sam poklonio za drugi meč. Iskreno, žao mi je što se sastajemo sa njima već u 2. kolu. Može da prođe jedna ekipa i nadam se da ćemo to biti mi. Imamo više kvaliteta”, samouvjeren je Cetinjanin koji je juče proslavio 22. rođendan.

On naglašava da je spreman za izazove.

„Koliko god da igrate dobro, naredne sezone od vas traže više. Ja sam spreaman za to. Osvojili smo duplu krunu, a sada želimo da se dočepamo Lige šampiona”, ne ostavlja dilemu Janković.

Galerija

Bonus video: