Vlaisavljević: Da damo gol u Humskoj

"Teško je reći šta je pozitivan rezultat protiv Partizana u gostima, ali uradićemo sve da scenario bude idealan - da damo makar jedan gol, a da ne primimo nijedan", jasan je bivši napadač Zete, Mladosti i Sutjeske
1 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Fk-buducnost.me
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Fk-buducnost.me
Ažurirano: 10.07.2017. 11:14h

Sjutrašnji okršaj Budućnosti i Partizana u Beogradu (20.45) daće odgovor na pitanje da li crnogorski šampion može da napravi veliko iznenađenje i eliminiše beogradskog velikana u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ono što je primjetno u taboru "plavih" jeste da ne postoji ogromna euforija toliko svojstvena kada je rival neki od velikih protivnika s prostora bivše Jugoslavije.

Ostaje da se vidi da li Budućnost iz te rasterećenosti može da nadmaši samu sebe protiv aktuelnog osvajača duple krune u Srbiji.

"Znamo dobro ko je Partizan, ali potrebno je da uđemo u meč ne misleći da je protivnik bolji od nas. Imamo samopuzdanje, daćemo sve što imamo već u prvoj utakmici i potruditi se da ostvarimo pozitivan rezultat pred revanš u Podgorici koji bi trebalo da bude sasvim drugačija priča pred našim navijačima", rekao je novajlija Miljan Vlaisavljević.

Neka naša mreža miruje

A šta je pozitivan rezultat za Budućnost?

"Potrudićemo se da postignemo gol, to bi bilo odlično. Teško je reći šta je pozitivan rezultat protiv Partizana u gostima, ali uradićemo sve da scenario bude idealan - da damo makar jedan gol, a da ne primimo nijedan", jasan je bivši napadač Zete, Mladosti i Sutjeske.

Budućnost je do prije nekoliko dana bila na pripremama na Zlatiboru, gdje je odigrala tri meča - poražena je od Javora, remizirala je sa Borcem iz Banjaluke, dok je savladala Zlatiborski okrug. Rezultati, ipak, ne moraju da budu mjerilo kako se radilo.

"Zadovoljni smo kako smo odradili pripreme na Zlatiboru, mislim da smo spremni za Partizan i što je još vidljivije - veoma smo motivisani. Uhvatili smo ritam koji je potreban, fizički smo na zadovoljavaćujem nivou i vjerujem da možemo da se suprotstavimo Beograđanima, koji su bez sumnje favoriti u ovom dvomeču", ističe 26-godišnji fudbaler.

Da ne razmišljamo o Partizanovim pojedincima

Leonardo, Uroš Đurđević, Marko Janković, Nebojša Kosović, Nemanja Mihajlović..., od njih prijeti najveća opasnost odbrani Budućnosti. Vlaisavljević je želio da o Partizanu priča kao o vrhunskoj ekipi, a ne o sastavu gdje sve zavisi od pojedinca.

"Ako počnemo da nabrajamo koliko fenomenalnih igrača ima naš rival, to će potrajati. Fudbal je kolektivna igra, Partizanu moramo da se suprotstavimo kao ekipa, samo tako imamo šansu da dođemo do uspjeha. Ponavljam, jasno je kome pripada uloga favorita u ovom kolu kvalifikacija, ali mislim da nismo bez šansi", rekao je Vlaisavljević i dodao:

"Partizan je prošle sezone osvojio titulu i Kup u Srbiji. Bio je u naletu u finišu sezone i to je iskoristio. Znamo i da su u velikoj seriji utakmica bez poraza, što govori o kvalitetu našeg protivnika", navodi napadač Podgoričana.

Na dolazak u Budućnost gledam kao na korak naprijed u karijeri

Miljan Vlaisavljević je ovog ljeta došao u Budućnost iz Sutjeske, svega nekoliko dana pošto je Nikšićanima golom u finalu donio trofej Kupa Crne Gore protiv Grblja.

"Na dolazak u Budućnost gledam kao na korak naprijed u karijeri. Prethodnih pola godine u Sutjesci mi je možda i najbolji period u karijeri i s ponosom gledam na vrijeme provedeno u Nikšiću. Uvijek težim ka boljem, svi mi želimo da jednog dana odemo u inostranstvo, a ja vjerujem da ću iz Budućnosti lakše ispuniti taj cilj", kaže Vlaisavljević.

Bonus video: