Budućnost - Partizan, utakmica visokog rizika

Iz sjedišta Uefe danas je stigao dopis da je riječ o meču izuzetnih bezbjednosnih rizika, što je bilo i očekivano, s obzirom na to da se prvi put u kvalifikacijama za Ligu šampiona sastaju prvaci Crne Gore i Srbije
4 komentar(a)
VARVARI_1, Foto: S. PRELEVIĆ
VARVARI_1, Foto: S. PRELEVIĆ
Ažurirano: 07.07.2017. 15:17h

Utakmica Budućnost - Partizan, koja će se odigrati 18. jula u Podgorici, proglašena je utakmicom visokog rizika.

Iz sjedišta Uefe danas je u podgorički klub stigao dopis da je riječ o meču izuzetnih bezbjednosnih rizika, što je bilo i očekivano, s obzirom na to da se prvi put u kvalifikacijama za Ligu šampiona sastaju prvaci Crne Gore i Srbije.

Kada se tome doda i činjenica da Partizan u Crnoj Gori ima veliki broj navijača, jasno je zbog čega je predstojeći duel na stadionu pod Goricom i sa evropske adrese označen kao potencijalno opasan.

Organizovani navijači Partizana trebalo bi da dobiju oko 600 ulaznica za južnu tribinu, shodno kapacitetu stadiona i obavezi kluba domaćina da obezbijedi ulazak na stadion i pristalicama gostujućeg tima.

Nema sumnje da je toliki broj karata nedovoljan da zadovolji interesovanje "grobara", što bi, takođe, mogao da bude problem uoči meča, jer je realna mogućnost da mnogo više navijača Partizana dođe u Podgoricu, i to ne organizovano, već u manjim grupama.

Biće to, po svemu sudeći, vreo julski dan u Podgorici.

Prije 10 godina, kada je Budućnost igrala sa Hajdukom, tokom cijelog dana bilo je sporadičnih sukoba u raznim djelovima grada, dok je tokom samog meča atmosfera bila napeta, ali relativno mirna...

Bonus video: