Mogla bi to da bude noć za dugo pamćenje

Levski stiže sa prednošću od 3:1, ali Sutjeska se ne predaje: „Moramo da budemo strpljivi i hrabri”, poručuje trener Nikola Rakojević
1 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.07.2017. 08:08h

U prvom poluvremenu prvog meča sa Levskim putovali su ka teškom porazu, a iz Sofije se vratili sa nadom i vjerom da mogu do najvećeg evropskog podviga u novijoj istoriji kluba.

Drugo poluvrijeme meča u Bugarskoj, koje su dobili sa 1:0, ulilo je optimizam momcima Nikole Rakojevića da u nastavku ovog dvomeča mogu da „saniraju” tri naivno primljena gola iz prvih 45 minuta na stadionu Levskog.

Pravi odgovor, kao i uvijek, dobiće se na terenu - pod svjetlošću reflektora, vjerovatno i pred ispunjenim tribinama, Nikšićani će večeras kraj Bistrice (20.30) pokušati da svojim navijačima prirede fudbalsko veče za nezaborav.

"Naravno da postoji nada. Vjerujem da smo, takođe, u ovom kratkom periodu od prve utakmice uspjeli da ispravimo neke stvari. To je i najvažnije, jer u fudbalu prolazi onaj ko manje griješi", najavio je duel trener Sutjeske Rakojević.

Golman Vladan Giljen, koji je prvi meč propustio zbog suspenzije, vraća se među stative, a Rakojević će moći da računa i na oporavljenog napadača Bojana Božovića, koji je će najvjerovatnije početi na klupi.

Situacija u timu je, dakle, bolja nego pred prvi meč, iako će nedostataji suspendovani štoper Radišić (mijenjaće ga novajlija Nedić), te duže povrijeđeni Ivanović.

"Moramo da budemo strpljivi, ali i hrabri. Ne možemo da se prilagođavamo njihovoj igri, jer smo mi ti koji imamo negativan rezultat i moramo da se nametnemo", dodao je trener Sutjeske.

Defanzivac Miloš Vučić očekuje praznik fudbala kraj Bistrice.

"Svjesni smo nedostataka, ali smo se uvjerili da Levski nije bauk. Puno smo griješili u prvom meču, u revanšu će nadam se biti drugačija priča".

Slično razmišlja i golman Giljen.

"Priznajemo im da su klub sa većim iskustvom u Evropi, da imaju više trofeja, da su bogatiji, ali valjda i mi imamo pravo da se u svom gradu, pred našim navijačima, nadamo velikoj fudbalskoj večeri", kazao je golman Sutjeske.

Mitov: Nećemo potcijeniti Sutjesku

Fudbaleri Levskog smjestili su se u podgoričkom hotelu „Hilton”, trenirali su juče na stadionu Koma, a stadion kraj Bistrice vidjeće tek večeras uoči meča.

Trener Bugara Nikolaj Mitov kaže, međutim, da njegova ekipa neće potcijeniti Sutjesku.

"Na tom detalju smo i radili minulih dana. Moramo da budemo skoncentrisani, jer je vrlo važno da ne primimo gol, koji bi donio entuzijazam domaćem timu. Igra iz prvog poluvremena u Sofiji treba da nam bude model", kazao je Mitov.

Meč kraj Bistrice počinje u 20.30, a sudi Kipranin Dimitrios Masios.

Bolji iz dvomeča igraće u 2. kolu protiv Hajduka iz Splita.

Bonus video: