Peruanska tragedija: Danska iz kontre do pobjede, Šmajhel činio čuda

Sin slavnog Petera Šmajhela je još jednom pokazao da je njegov dostojan nasljednik, jer je činio čuda na golu i odbranio Peruancima tri zicera
0 komentar(a)
Jusuf Poulsen, Foto: Reuters
Jusuf Poulsen, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.06.2018. 17:56h

Kako fudbal može da bude nepravedan, najbolje su osjetili Peruanci - „inke” su dominirale protiv Danske i izgubile sa 1:0.

Tim sa sjevera Evrope je stvorio dvije šanse iz kontre i iskoristio jednu, u 59. minutu, kada je Jusuf Poulsen pogodio mrežu Pedra Galjesea.

Heroj je, ipak, Kasper Šmajhel. Sin slavnog Petera Šmajhela je još jednom pokazao da je njegov dostojan nasljednik, jer je činio čuda na golu i odbranio Peruancima tri zicera.

Tim Rikarda Gareke je imao i penal u 45. minutu, koji je dosuđen na asistenciju VAR-a, ali je Kristijan Kueva šutirao visoko preko gola. Tako se potvrdilo nepisano pravilo da igrač koji je iznudio jedanaesterac ne bi trebalo da ga šutira, a zanimljivo je da ga je srušio upravo Poulsen.

Peru je nakon primljenog gola opsjedao šesnaesterac Danaca, as Votforda Andre Kariljo je činio čuda na desnom krilu, ali se mreža sjajnog golmana Lestera nije zatresla.

Bonus video: