Milan pristao na sve da bi zadržao Donarumu

Kako navode italijanski mediji, Đanluiđi je nedavno odbio ponudu Pari sen Žermena, koji mu je, navodno, nudio godišnju platu od 14 miliona eura
0 komentar(a)
Donaruma, Foto: Reuters
Donaruma, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.07.2017. 08:14h

Đanluiđi Donaruma, jedan od najtalentovanijih golmana na svijetu, izgleda da, ipak, neće iz Milana.

On je prošlog mjeseca, na nagovor menadžera Mina Rajole, odbio da produži ugovor sa "rosonerima", iako mu je ponuđeno pet miliona eura godišnje.

Takav potez naišao je na salve osuda italijanske, ali i svjetske fudbalske javnosti, no očito da je kontroverzni Rajola igrao svoju igru kako bi izmamio još veću platu za svog klijenta.

I, izgleda da je uspio - 18-godišnji golman će, kako tvrdi "Skaj sport", zarađivati godišnje šest miliona eura i biće ubjedjljivo najplaćeniji igrač Milana.

Čelnici kluba sa "San Sira" pristali su i na dvije odštetne klauzule i dvije odštetne klauzule- Donaruma može da ide ako neko ponudi 50 miliona eura, a ukoliko Milan izbori Ligu šampiona, klauzula skače na 100 miliona.

Kako navode italijanski mediji, Đanluiđi je nedavno odbio ponudu Pari sen Žermena, koji mu je, navodno, nudio godišnju platu od 14 miliona eura.

Rajola je izdejstvovao još jednu zanimljivu klauzulu - Milan će dovesti Điđovog starijeg brata 26-godišnjeg Antonija, takođe golmana, koji trenutno brani u grčkom Asterasu.

Antonio će zarađivati milion eura godišnje!

Bonus video: