Murinjo: Ne analiziram površno, sezona ne zavisi od jedne utakmice

"Bili smo drugi u prvenstvu, to je najbolji plasman od 2013. godine i ne može jedna utakmica, ma koliko važna, da bude parametar za sezonu. Moja analiza nije tako površna, a javnost i mediji mogu da anliziraju kako god hoće", kazao je Murinjo
0 komentar(a)
murinjo, Foto: Reuters
murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.05.2018. 14:00h

Mančester junajted i Čelsi sjutra zatvaraju klupsku sezonu u Engleskoj - finalnom utakmicom FA kupa, na Vembliju.

Trener "đavola" Žoze Murinjo, koji je u karijeri osvojio 12 trofeja u kup takmičenjima, od kojih dva prošle godine - Ligu Evrope i Liga kup Engleske, smatra da je sezona njegovog tima uspješna bez obzira na ishod sjutrašnjeg meča.

"Bili smo drugi u prvenstvu, to je najbolji plasman od 2013. godine i ne može jedna utakmica, ma koliko važna, da bude parametar za sezonu. Moja analiza nije tako površna, a javnost i mediji mogu da anliziraju kako god hoće", kazao je Murinjo.

Portugalac ne smatra da će njegovo iskustvo u mečevima u kojima nema popravnog presuditi u finalu.

"Pobjednički mentalitet nema dodirnih tačaka sa rekordima ili istorijom u prethodnim finalima. Sjutra je novi dan, nova utakmica, 11 momaka na jednoj, 11 na drugoj strani. To je ono što je važno", kazao je Murinjo.

Na pitanje očekuje li otvorenu, napadačku i uzbudljivu utakmicu, odgovorio je:

"Ja u fudbalu ne razumijem riječi - 'zabava' ili 'uzbuđenje'. Šta je zabavno? Da li je zabavna utakmica ona koja se završi 6:0. Za mene nije. Za mene je zabava ako je utakmica puna emocija do kraja, ako se ne zna ko je pobjednik, ako navijači preživljavaju svaki trenutak. To je za mene, kao zaljubljenika u fudbal, zabava i pravi fudbal. Mislim da će biti takav meč".

Bonus video: