Ostojić: Partizan je veoma jak, nije imao potresa tokom ljeta

"Partizan je induvidualno, organizaciono i finansijski jači klub od nas", rekao je Ostojić
1 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.07.2017. 17:04h

Budućnost broji još devet dana do prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Partizana.

"Plavi" su do sada u pripremama naišli na mnogo problema, priznao je sportski direktor kluba Miloljub Ostojić.

Tu se prije svega misli na prelazni rok.

"Pokušavamo da složimo kockice i pripremimo ekipu za početak sezone i duele sa Partizanom. Odlasci i dolasci nas remete, naravno da nas remete. Međutim, nemoćni smo. Ugovori su takvi da gotovo svaki igrač ima klauzulu po kojoj ako dobije ponudu iz inostranstva može da ide i oni to koriste. Nekada i na svoju štetu. Senegalac Korea, divan momak i sjajan igrač, doživio je povredu poslije dva treninga i sada ga poslije operacije čeka pauza od šest mjeseci. Baš nas puno posla, i to jako teškog očekuje do duela sa Partizanom", rekao je Ostojić za Sportklub.

Budućnost je po završetku sezone ostala bez Nikole Vukčevića, Miloša Raičkovića Milana Vušurovića i Gorana Vujovića, Ristu Radunoviću je propao transfer u ruski Arsenal...

Stigli su golman Milan Mijatović, Miljan Vlaisavljević, Risto Ristović, Ilija Tučević, a posljednje pojačanje je Alen Melunović.

"Dileme nema, Partizan je favorit. Sigurno se nećemo predati, pokušaćemo da što spremniji dočekamo duele koji slijede, a da li će taj maksimum biti dovoljan da iznenadimo Partizan, zaista ne mogu da procijenim u ovom trenutku. Partizan je induvidualno, organizaciono i finansijski jači klub od nas. Nisu imali potrese tokom ljeta. Otišao je trener Marko Nikolić koji je osvojio duplu krunu, stigao je Miroslav Đukić kojem neće trebati mnogo vremena da se uklopi i sklopi pobjednički mozaik. Partizan ga već ima iz sezone koja je ostala iza nas. Ne kažem da će mu biti lako, ali mu je posao dosta olakšao Nikolić. Ponavljam, Partizan je veliki favorit, ali mi se nećemo predati", istakao je Ostojić.

Ostojić je prokomentarisao i nastup crnogorskih klubova u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Mladost je u prvom meču 1. kola savladala jermenski Gandžasar (1:0), Zeta je poražena od Željezničara u Sarajevu (1:0), dok je Sutjeska sa 3:1 izgubila u Sofiji od Levskog.

"Mislim da je ostvareno kada su klubovi iz Crne Gore u pitanju i realno. Raduje dobra igra Mladosti koja ima lijepe izglede da prođe u drugo kolo. Šanse ima i Zeta, ali mora da odigra mnogo bolje nego u Sarajevu. Sutjeska je dobila najtežeg mogućeg rivala. Nije bila ni miljenik sreće. Sve je krenulo loše poslije 20 sekundi igre, na poluvremenu je već bilo 3:0. Međutim, gol koji su Nikšićani postigli u drugom dijelu daje im za pravo da se nadaju da mogu da prođu. Čuda se u sportu dešavaju, zato je sport i lijep", kazao je Ostojić.

Bonus video: