Spektakl u najavi na „Krestovskom”

„Elf” i „La Roha” od 20 časova u Sankt Peterburgu odlučuju u pobjedniku Kupa konfederacija. Za 3. mjesto Portugal i Meksiko (14 h)
0 komentar(a)
Kup konfederacija, Foto: Reuters
Kup konfederacija, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.07.2017. 10:06h

Aktuelni svjetski šampion ili prvak Južne Amerike - ko večeras podigne pehar pobjednika Kupa konfedercija makar do naredne godine može da kaže da je nezvanično najbolja ekipa na planeti.

U Sankt Peterburgu će se od 20 časova sastati Njemačka i Čile koji, ako ništa drugo, nemaju mnogo iskustva igranja na ovom takmičenju.

„Elf” je do sada samo jednom učestvovao na Kupu konfederacija, i to 2005. kada je bio domaćin, dok je „La Roha” debitant.

"Dokazujemo svoju vrijednost na terenu. Pobijedili smo Argentinu u finalu Kupa Amerike, a ovdje smo savladali Portugal, aktuelnog evropskog šampiona. Ako pobijedimo Njemačku postaćemo najbolja ekipa na svijetu", rekao je lider Čilea Arturo Vidal.

Prednost Čilea u odnosu na Njemce je iskustvo, jer je selektor Huan Antonio Pici u Rusiju doveo najjači tim.

"Srećni smo što smo u finalu, ali želimo da osvojimo trofej. Znamo ko nam je protivnik, ali nismo bez šansi", dodao je vezista Bajerna.

„Elf” je, s druge strane, na Kupu konfederacija lansirao neke nove mladiće, poput Leona Gorecke, Tima Vernera, Larsa Štindla... I pored toga Njemačka je demonstrirala silu u polufinalu protiv Meksika, bilo je 4:1, a najslabiji meč na takmičenju je odigrala upravo protiv Čilea u grupi - tada je bilo 1:1. Čileanci su poveli u 6. minutu preko Aleksisa Sančesa, a poravnao je Štindl u finišu poluvremena.

"Moramo da budemo bolji nego što smo bili u toj utakmici. Za razliku od tog meča, sada želim da budemo dominantni od prvog do posljednjeg minuta", istakao je selektor Njemačke Joakim Lev.

On je izrazio želju da sa Čileom igra još u polufinalu, jer do sada nije imao priliku da se nadmeće s tom reprezentacijom.

"Čile je najjači protivnik na ovom turniru. Ipak, moram da priznam da mi se mnogo dopada ekipa Njemačke koja igra na Kupu konfederacija. Postala je pravi tim, atmosfera je odlična, ali je svim igračima jasno da još nisu dostigli nivo vrhunskih fudbalera", dodao je Lev.

U meču za treće mjesto sastaće se Portugal i Meksiko - duel je na programu od 14 sati u Moskvi.

"Ovo je pozitivan turnir za nas i bilo bi dobro da ga završimo trijumfom", poručio je selektor Portugalaca Fernando Santoš.

Bonus video: