Draksler "bez racionalnih razloga" veličao Rusiju

Najveća svjetska zemlja impresionirala kapitena svjetskih prvaka, koji je osjećaje njegovog tima, i lične, osjetio potrebnim da podijeli u pismu javnosti pred finale Kupa konfederacija u Sankt Petersburgu
12 komentar(a)
Julijan Draksler, Foto: Instagram
Julijan Draksler, Foto: Instagram
Ažurirano: 02.07.2017. 07:35h

Selekcije Čilea i Njemačke boriće se za pobjedu na 10. Kupu konfederacija u Rusiji. Uoči finala, kapiten Njemačke Julijan Draksler obratio se javnosti otvorenim pismom u ime tima koji predvodi na terenu. Draksler je u pismu pokazao svijetu kako razmišljaju oni koji su do nejvećih uspjeha došli velikim i bespoštednim radom i zalaganjem, ali i da je posao fudbalera da učini zadovoljnim i srećnim zaljubljenike u najpopularniju igru.

„Dragi ruski fudbalski navijači! Tri nedjelje smo bili u mogućnosti da provedemo u ovoj prekrasnoj zemlji, a sada pred kraj Kupa konfederacija želimo da izrazimo neizmjernu zahvalnost. Zahvalni smo za odličnu organizaciju, za mnogo pomoćnika na svakom koraku i potpunom osjećaju sigurnosti i dobrodošlice. Hvala svima u Organizaonom odboru u Rusiji, volonterima, osoblju na stadionima, aerodromima, hotelima, a posebno ruskim fudbalskim navijačima”, naglasio je kapiten „elfa”.

Njemačka je do finala doišla bez vodećih zvijezda u timu Joakima Leva.

„Kup konfederacija se smatra kontrolnim takmičenjem, testom za domaćina pred Svjetsko prvenstvo. Nakon tri sedmice, mi u njemačkom timu smatramo da je Rusija sjajno prošla taj test. Mi igrači smo dosta vremena proveli sa ruskim navijačima na plaži u Sočiju, trgu Kazanja i Sankt Petersburga, i sve nam se jako svidjelo. Mi znamo da se u velikoj Rusiji ima puno još toga vidjeti, ali naš put je bio ograničen na ta tri grada i malo je reći da smo oduševljeni viđenim, i doživljenim”.

„Elf” danas od 20 sati za trofej igra protiv Čilea na „Krestovskom”, a u međusobnom duelu u grupi nije bilo pobjednika (1:1).

„U Rusiji smo igrali na stadionima sa impresivnom arhitekturom. Danima uživali na sunčanim plažama Crnog mora u Sočiju. Imali smo prilike da se uvjerimo koliko je ovo velika zuemlja, 48 puta veća od naše, i mi smo pokušali da doprinesemo rusko-njemačkim odnosima mimo onih zvaničnih procedura. Za mene lično ovi dani u Rusiji bili su nešto posebno... A već danas veselimo se povratku Rusiji na ljeto 2018. godine. S velikom ljubavlju i poštovanjem, Julijan Draksler.”

Bonus video: