Opasnost - navijači Levskog masovno kreću u Nikšić, Crna Gora zatvara granice?

"Naša poruka Bugarima je da ne dolaze bez ulaznica, jer će biti rigorozne kontrole, pa nema potrebe da se stvaraju problemi, s obzirom na to da niko bez ulaznice neće moći da priđe stadionu", kazao je direktor Sutjeske Nikola Jovović
198 pregleda 7 komentar(a)
Levski Sofija, Foto: Google
Levski Sofija, Foto: Google
Ažurirano: 01.07.2017. 13:59h

Revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, između Sutjeske i Levskog, biće, po svemu sudeći, meć visokog rizika.

Iz Bugarske, naime, stižu informacije da se veliki broj navijača kluba iz Sofije sprema na put u Crnu Goru.

A, navijači Levskog su poznati kao izuzetno opasni, skloni incidentima, gdje god se pojave.

Za goste iz Bugarske biće, međutim, malo mjesta na stadionu kraj Bistrice.

"Naša obaveza je, u odnosu na kapacitet stadiona, bila da im obezbijedimo 267 ulaznica za navijače i još oko 100 karata za sponzore i prijatelje kluba za koje su rezervisana mjesta na Zapadnoj tribini. Naša poruka Bugarima je da ne dolaze bez ulaznica, jer će biti rigorozne kontrole, pa nema potrebe da se stvaraju problemi, s obzirom na to da niko bez ulaznice neće moći da priđe stadionu", kazao je direktor Sutjeske Nikola Jovović.

Bugarski mediji najavljuju, međutim, da će najmanje hiljadu pristalica Levskog krenuti ka Nikšiću, a bugarski portal blitz.bg najavljuje da će za navijače iz Bugarske biti zatvorena granica između Srbije i Crne Gore, odnosno da im neće biti omogućen ulazak u našu zemlju!

Navijači Levskog već su pravili velike probleme na ovim prostorima. Još prije pet godina, izazivali su nerede u Bosni i Hercegovini, a na utakmici sa Sarajevom u Ligi Evrope, na koju su, između ostalog, donijeli transparent “Nož, žica, Srebrenica”.

Prije nekoliko godina na utakmici domaćeg šampionata čestitali su rođendan Adolfu Hitleru, a zbog nereda I rasističkih parola na meču sa Mariborom prošle sezone kažnjeni su jednom utakmicom pred praznim tribinama.

Bonus video: