Putin: Fudbal je ljubav na prvi pogled

Predsjednik Rusije Vladimir Putin otvorio je 21. Mundijal na Lužnjikiju u Moskvi
72 pregleda 1 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.06.2018. 15:46h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin otvorio je 21. Mundijal na Lužnjikiju u Moskvi.

"Pozdravljam sve goste legendarnog moskovskog stadiona „Lužnjiki"”, sve koji su se okupili u mnogobrojnim navijačkim zonama svjetskog prvenstva, koji nas gledaju na televiziji ili na internetu.

Velikoj, multinacionalnoj, prijateljskoj svjetskoj fudbalskoj porodici čestitam početak glavnog svjetskog turnira!

Ovaj veličanstveni sportski događaj se prvi put održava u Rusiji i iskreno smo srećni zbog toga. U našoj zemlji fudbal nije samo najveći sport. Fudbal je ovdje ljubav i to ljubav, kako kažu, na prvi pogled, od prve službene utakmice koja se dogodila u Rusiji 1897.godine.

Mi smo se odgovorno pripremili da ugostimo najveći događaj i učinićemo sve kako bi navijačima sportistima, stručnjacima učinili da urone u atmosferu veličanstvenog festivala fudbala, i naravno, da uživaju u boravku u Rusiji: otvorenenoj, gostoljubivoj, prijateljskoj...

Bez preuveličavanja, milijarde ljudi na svijetu su veliki zaljubljenici u fudbal. Gdje god da žive, bez obzira na tradiciju, svi dijele ljubav prema fudbalu i svi su jedna ekipa-ujedinjena u ljubavi prema ovoj divnoj, spektakularnoj ali i beskompromisnoj igri. Zato se svi članovi ovog tima razumiju i osjećaju se dobro. U tom jedinstvu, nad kojom nema kontrolu ni razlika u vjeri, jeziku, ideoligiji.., u njemu je ta nevjerovatna moć fudbala i snaga humanističkih sportskih načela.

Naš je zadatak sačuvati tu snagu, jedinstvo za buduće naraštaje u ime razvoja sporta i jačanja mira i međusobnog razumijevanja među narodima. Želim svim timovima uspjeh a navijačima nazaboravne utiske.

Dobrodošli u Rusiju"! - rekao je Putin na ceremoniji otvaranja turnira.

Bonus video: