Mogao je u Dubaji, na Mjesec, bilo gdje - Mesijevo srce je ostalo u rodnom gradu

Leo Mesi i Antonela Rakuco poznaju se od djetinjstva, a iako se Leo sa 13 godina preselio u Barselonu ostali su u kontaktu. U vezi su zvanično od 2009. godine, a imaju dva sina - petogodišnjeg Tijaga i dvogodišnjeg Matea
4 komentar(a)
Mesi, Foto: Instagram
Mesi, Foto: Instagram
Ažurirano: 30.06.2017. 13:44h

Leo Mesi, po mnogima najbolji fudbaler današnjice, večeras u ponoć po srednjeevropskom vremenu, reći će "da” - u rodnom gradu Rosariju, Mesi će oženiti dugogodišnju djevojku Antonelu Rakuco.

Grad u kome se rodio i u kome je proveo djetinjstvo je na nogama, ponosno čeka svog omiljenog sina...

Za Mesija nikada nije bilo dileme gdje će krunisati dugogodišnju ljubav sa Antonelom.

Oboje su rođeni I odrasli u Rosariju, to je njihov dom...

"Takav je Leo. On pripada ovom gradu, ovom narodu. On pripada Rosariju I nikada ne zaboravlja odakle je. Ponosni smo zbog toga". kazao je umjetnik iz Rosarija Lisandro Urteaga, koji je u čast vjenčanja iscrtao Mesijev portret na zidu, kao još jedan omaž najboljem fudbaleru današnjice.

Mesi u Rosariju ima status božanstva, ne samo zbog toga što je uradio u karijeri, već najviše zbog činjenice da ga novac i slava nisu promijenili.

"Kao dječak je bio miran, simpatičan i sićušan. Takav je i danas", priča njegova nastavnica matematike Andrea.

Prije odlaska u Barselonu, Mesi je trenirao u Njuelsu, klubu iz Rosarija, a bez obzira što je prije 17 godina napustio rodni grad I prvi klub, poznata je njegova želja da odigra bar jednu sezonu u popularnim "bojsima".

"On je mogao da se vjenča gdje poželi. U Dubaiju, na Mjesecu... Mogao je šta hoće, ali je ovim pokazao da mu je u Rosariju ostalo srce", kaže Leandro Makaja, navijač Njuelsa.

Leo Mesi i Antonela Rakuco poznaju se od djetinjstva, a iako se Leo sa 13 godina preselio u Barselonu ostali su u kontaktu. U vezi su zvanično od 2009. godine, a imaju dva sina - petogodišnjeg Tijaga i dvogodišnjeg Matea.

Za selebriti standarde, njihovo vjenčanje biće skromno - samo 250 zvanica, uglavnom Leova i Antonelina porodica i prijatelji...

Hola Argentina. #amics #somunequip

A post shared by Carles Puyol (@carles5puyol) on

Na svadi će biti Mesijevi sadašnji i bivši saigrači iz Barselone - Suares, Pujol, Fabregas, Buskets... i argentinske reprezentacije, poput Serhija Aguera, čija će supruga Karina biti muzička zvijezda večeri.

Za poređenje, na svadbi Dijega Maradone, 1989. godina, bilo je 1.200 gostiju, među kojima i bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni.

"Uvijek je bio isti, nije se promijenio. On je isti onaj dječak, sa kojim sam odrastao, sa kojim sam igrao u školskom dvorištu. Ostao je jedan od nas", rekao je konobar Dijego Valjehas, koji će prisustvovati vjenčanju svog druga iz djetinjstva, koji je izrastao u najboljeg fudbalera današnjice, a za mnoge, pa i večinu - najboljeg kojeg je svijet ikada vidio.

Bonus video: