Batak dobio otkaz u Vojvodini

Batak je ekipu preuzeo 23. aprila ove godine i od tada je na 12 utakmica ostvario učinak od pet pobjeda, četiri remija i tri poraza, uz gol razliku 10:8.
83 pregleda 1 komentar(a)
batak, Foto: Beta
batak, Foto: Beta
Ažurirano: 30.06.2017. 09:01h

Radoslav Batak nije više trener Vojvodine, saopšteno je danas iz novosadskog kluba.

Kako je objavljeno na klupskom sajtu, Vojvodina je smijenila bivšeg crnogorskog reprezentativca, dan nakon utakmice protiv Ružomberoka.u kojoj je Vojvodina sinoć na svom terenu pobijedila sa 2:1 u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

"Fudbalski klub Vojvodina želi mu mnogo sreće u nastavku karijere", navodi se na sajtu "lala".

Kako navodi novosadski Dnevnik, nakon sinoćnje utakmice uslijedio je razgovor između predsjednika Vojvodine Dušana Mijića, predsjednika Nadzornog odbora Dragoslava Vukovića i Bataka.

Prvobitna vijest je bila da je Batak podnio ostavku, ali se sada već bivši šef stručnog štaba Novosađana obratio redakciji Dnevnika, rekavši da nije podnio ostavku, već da mu je predsjednik Nadzornog odbora Dragoslav Vuković rekao da ga je razočarao i da više ne mora da dolazi na posao.

"Batak je takođe napomenuo da on ostavku u ovoj situaciji ne bi podnio zbog svojih igrača", navodi se u tekstu novosadskog lista.

Batak je ekipu preuzeo 23. aprila ove godine i od tada je na 12 utakmica ostvario učinak od pet pobjeda, četiri remija i tri poraza, uz gol razliku 10:8.

Krajem maja, Vojvodina je dala Bataku dvogodišnji ugovor nakon što je ispunio cilj - odveo je "lale" u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Batak je rođen 1977. godine u Novom Sadu, a tokom igračke karijere je nastupao za ČSK Čelarevo, Mladost iz Apatina, Vojvodinu, Vrbas, Dinamo iz Moskve, Ankaraspor, Antalijaspor, Mogren i Tobol iz Kazahstana, u kojem je 2012. godine završio karijeru.

Član Voše je bio od 1997. do 2003. i za to vrijeme je odigrao 74 utakmice i postigao dva gola.

Za crnogorsku reprezentaciju Batak je zabilježio 25 nastupa i postigao jedan pogodak.

Batak se po završetku igračke karijere posvetio trenerskom pozivu, a prije Vojvodine je radio kao pomoćni trener u tajlandskim klubovima Buriram junajted i Sisaket.

Bonus video: