"Ja sam fudbaler i - kockar, alkoholičar, potencijalni samoubica..."

“Godinama sam mrzio sebe i to što radim, a nikada nisam mogao da razumijem zašto nisam kao drugi ljudi. Ove godine je umalo bio moj kraj. Misliio sam da nema svijetla na kraju tunela”, kazao je Kolker
83 pregleda 0 komentar(a)
Stiven Kolker, Foto: Liverpoolfc.com
Stiven Kolker, Foto: Liverpoolfc.com
Ažurirano: 29.06.2017. 14:37h

Fudbaler Kvins park rendžersa i povremeni reprezentativac Engleske Stiven Kolker ispričao je da je razmišljao o samoubistvu, zbog problema sa alkoholom i zavisnošću od kockanja, te psihičkih problema.

U razgovoru za “Gardijan”, 25-godišnji defanzivac je kazao da profesionalni fudbal, i pritisak koji nosi, može da izazove ozbiljne psihičke poremećaje, kao i da igrači izbjegavaju priče na tu temu, a klubovi ne pružaju potrebnu pomoć.

“Godinama sam mrzio sebe i to što radim, a nikada nisam mogao da razumijem zašto nisam kao drugi ljudi. Ove godine je umalo bio moj kraj. Misliio sam da nema svijetla na kraju tunela”, kazao je Kolker.

Problemi su se nagomilali dok je pauzirao zbog povrede.

“Počeo sam da kockam, izgubio sam ogroman novac, nevjerovatan novac. Razmišljao sam o samoubistvu. Bili su to mračni dani... Gdje me fudbal odveo, pitao sam se. Izgubio sam 70 odsto novca koji sam zaradio, a nisam vidio izlaz, osim u alkoholu”, kazao je Kolker.

Jedva se kaže izvukao...

“Bio sam na liječenju od bolesti zavisnosti. Od decembra prošle godine nisam kockao, od marta nisam pio. Sve sam, međutim, uradio sam, nije bilo nikoga iz svijeta fudbala da mi pomogne. Kriv sam, međutim, i ja, jer nisam na vrijeme razgovarao sa ljudima iz kluba”, kazao je Kolker.

Zahvaljuje treneru Kvins park rendžersa Janu Holoveju, koji je u januaru spriječio njegov transfer u Lokomotivu iz Moskve.

“Htjeli su da me prodaju, a on je rekao: 'Kako bilo ko može da pomisli da bi trebalo da ideš tamo. Ne dam. Moraš da središ život”, kazao je Kolker.

Bonus video: