Bravo: Samo vi pogodite, ja ću "skinuti" dva do tri penala

50 pregleda 0 komentar(a)
Klaudio Bravo, Foto: Reuters
Klaudio Bravo, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.06.2017. 10:27h

Sjajni golman Mančester sitija i reprezentacije Čilea, Klaudio Bravo potvrdio je da je jedan od najboljih na svijetu u odbrani penala. Čile je u penal-serijama dva puta uzastopno dobijao fianle prvenstva Južne Amerike, a sinoć su njegovo umijeće testirali Portugalci u polufinalu Kupa konfederacija u Kazanju.

Bravo je odbranio sva tri penala pa će Čile u debitantskom nastupu igrati finale tog turnira.

"Klaudio je jedan od najboljih na svijetu. Rekao nam je da brinemo i opsutimo se jer će sigurno odbraniti dva ili tri penala. Učinio je da naša mašta živi a to je da budemo prvi u rejtingu Fife. Mi smo jedinstveni i imamo veliko srece koje kuca za čile i svi bi dali život za uspjeh naše zemlje", kazao je Arturo Vidal, koji je prvi pogodio u seriji penala.

Društvene mreže sada se utrkuju koja će vjerodostojnije prikazati tugu Lea Mesija kada je gubio u penal-seriji do Čilea, a u tome su se poslužili drugom najvećom fudbalskom ikonom, Kristijanom Ronaldom. Sada obojica podjednako dobro znaju kako izgleda izgubiti od Brava.

"Ne, to što sam odbranio tri penala nije slučajnost. To je rezultat velikog rada, treninga i analize suparnika. U svakom trenutku znao sam šta očekivati od rivala, i ne zaboravite da sam im i tokom utakmice "skinuo" brojne zicere. Ipak, bili smo ravnopravan i rival koji je više želio pobjedu", kazao je 34-godišnji golman koji je povrijeđen stigao u Rusiju.