Mina lansirao Kolumbiju i poslao kući Senegal

Kolumbijci slavili pogotkom defanzivca Barselone, Afrikanci eliminisan zbog fer-pleja
1 komentar(a)
Đeri Mina Senegal - Kolumbija Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Đeri Mina Senegal - Kolumbija Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.06.2018. 15:55h

Senegal je kalkulisao u većem dijelu meča protiv Kolumbije i za to je grubo kažnjen iz jednog prekida.

Kolumbijci su pobijedili u Samari u direktnom duelu za osminu finala sa 1:0, čak među 16 najboljih idu s prve pozicije - čovjek odluke je bio defanzivac Đeri Mina koji je mrežu "lavova sa Terange" zatresao u 74. minutu.

Senegalci su na kraju postali tragičari, ispred njih je drugo mjesto uhvatio Japan, iako je u posljednjem kolu izgubio od Poljske.

Kolumbija je dozvolila luksuz i da ostane bez povrijeđenog Hamesa Rodrigesa sredinom prvog poluvremena, a u većem dijelu meča joj je išao naruku i rezultat duela Japana i Poljske, jer bi prošla i da je remizirala.

Zato je gubitnik dana Senegal, koji je posljednjih pola sata želio da igra na nulu, znajući da mu taj rezultat donosi osminu finala, ali je izvisio...

Da fudbalska tragedija bude veća, Senegal je ispao iako je imao isti broj bodova i datih golova kao Japan (po četiri boda, gol-razlika 4:4).

Pakuje kofere zbog manje "fer-plej poena", jer je imao više žutih kartona nego "samuraji".

Biće ovo prvi Mundijal još od 1986. da u osmini finala neće biti predstavnika sa Crnog kontinenta.

SENEGAL - KOLUMBIJA 0:1

Samara - Stadion "Kosmos arena". Gledalaca: 41.970. Sudija: Milorad Mažić (Srbija). Strijelac: Mina u 74. minutu. Žuti kartoni: Nijang (Senegal), Mohika (Kolumbija).

Senegal: K. N'Diaje, Gasam, Sane, Kulibali, Sabali (74. Vag), Sar, Kujate, Gaj, Mane, Keita (80. Konate), Nijang (86. Sako).

Kolumbija: Ospina, Arijas, D. Sančes, Mina, Mohika, Uribe (83. Lerma), K. Sančes, Kvadrado, Kintero, Rodriges (31. Murijel), Falkao (89. Borha).

Bonus video: