Sutjeska u Sofiji, Rakojević Bugarima: Ne pobjeđuje uvijek bolji

Levski i Sutjeska igraju sjutra u 20 sati po bugarskom, a sat ranije po našem vremenu, prvi meč 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
1 komentar(a)
Nikola Rakojević, Foto: Sportal.bg
Nikola Rakojević, Foto: Sportal.bg
Ažurirano: 28.06.2017. 20:26h

Fudbaleri Sutjeske doputovali su danas u Sofiju, nakon nešto više od sat vremena vožnje iz Pirota, gdje su odsjeli u prethodna tri dana pripremajući se za prvo veliko iskušenje ovog ljeta.

Levski i Sutjeska igraju sjutra u 20 sati po bugarskom, a sat ranije po našem vremenu, prvi meč 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Revanš je 6. jula u Nikšiću a bolji iz dvomeča igraće u 2. kolu protiv Hajduka iz Splita.

Igrači Sutjeske osjetili su teren stadiona "Georgi Asparuhov", nazvanog po tragično preminuloj legendi Levskog i bugarskog fudbala (Asparuhov je dao 120 golova za Levski prije nego što je stradao u Francuskoj, 1971, u saobraćanoj nesreći), a Rakojević je pred trening pričao sa bugarskim novinarima.

"Da li smo spremni za utakmicu? To je pitanje na koje u ovom trenutku ne bih mogao da dam odgovor, iz razloga što smo došli u dosta izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu godinu. Imamo dosta mlađih igrača i odigrali smo samo jednu pripremnu utakmicu, tako neuigramost može da bude naš problem", kazao je Rakojević.

Sutjesku su tokom ljeta napustili Miljan Vlaisavljević, Noboru Šimura, Ivan Bošković i Slavko Damjanović, a došli su Mirko Radišić, Nemanja Nedić i Slobodan Denković.

"U odnosu na prošlu godinu ostali smo bez nekoliko ponajboljih igrača, ali ja sam trener koji uvijek vjeruje u igrače sa kojima radi", dodao je Rakojević.

Igor Ivanović i Bojan Božović, dva glavna napadačka aduta, neće igrati u Sofiji zbog povreda, potvrdio je trener Sutjeske.

"Da li biste voljeli da kažem da će igrati ili da neće", upitao je Rakojević bugarske novinare, a onda im otkrio:

"Sa nama su u Sofiji, ali neće biti u sastavu. To je sigurno".

Bez obizra na sve, Sutjeska će pokušati da napravi iznenađenje.

"Ja obično kažem da mi igramo onoliko kolimo nam protivnik dozvoli, i isto tako protivnik igra onoliko dobro ili loše koliko mu mi dozvolimo. Vidjećemo šta će se pokazati sjutra na utakmici".

Levski je favorit, ponovio je Rakojević, a nabrojao i razloge:

"Reći ću nešto što sam više puta ponovio - Levski je mnogo iskusnija ekipa od nas, budžet kluba im je skoro 10 puta veći od našeg, ima puno više internacionalaca nego mi, iskustvo kada su u pitanju evropski mečevi je na njihovoj strani, ali ja uvijek kažem sve se rješava na terenu. Dešavalo se da bolji ne pobjeđuje uvijek".

Sarajevo je prije dvije sezone doputovalo u Sofiju autobusom i eliminisalo Levski, a bugarski mediji su odmah našli analogiju.

"Da smo išli nekim redovnim avionskim linijama, možda bi nam i put više trajao. Ako već nismo u mogućnosti da uzmemo čarter let, onda je autobus bila bolja opcija", objasnio je Rakojević.

Bonus video: