Evropska Mladost ponovo na sceni - Novović: Jedva čekamo

Utakmica Mladost - Gandžasar sjutra od 20 i 30 pod Goricom
0 komentar(a)
Mladost - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Mladost - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.06.2017. 16:31h

Ako neki crnogorski klub posljednjih godina u evropske utakmice ulazi sa entuzijazmom, energijom i željom za dokazivanjem, onda je to Mladost.

Videoton, Senica, Nefči su padali pod Goricom, stizala je Mladost i do dvomeča sa Seviljom, prije dvije godine.

Tako je i ovoga puta, pred duele sa jermenskim Gandžasarom, koji bi mogli da budu uvertira za još jednu lijepu evropsku priču i mečeve sa austrijskim Šturmom.

“Mi na ovu utakmicu ne gledamo kao da je 'nužno zlo', kako su evropske mečeve nazivali neki treneri koji su radili u Crnoj Gori, već kao vrlo značajnu za nas, za klub. Vidim da su igrači maksimalno motivisani, veoma raspoloženi. Samo je važno da energiju koju imamo usmjerimo na pravi način i da odigramo kako znamo”, kazao je trener Dejan Vukićević.

“Mi smo jedni od najboljih predstavnika Crne Gore na evro-sceni i vjerujem da ćemo se ponovo pokazati u pravom svijetlu. Mi se cijele sezone borimo za Evropu, volimo ovakve mečeve i jedva čekamo početak”, nadovezao se Ivan Novović.

Za razliku od prethodnih sezona, kada su pravili iznenađenja, “romantičari” sada nisu u drugom planu, već favoriti za prolaz u narednu rundu.

“Favoriti smo, samo zbog toga što smo bili u prvom šeširu. Mislim da je riječ o ekipama podjednakih kvaliteta, ali vjerujem da ćemo izaći kao pobjednici”, kazao je Novović.

Gandžasar je, tvrdi Vukićević, skeniran...

“Vjerujem da će izaći sa zatvorenijom varijantom, ali ni mi nećemo srljati, jer evropske utakmice zahtjevaju maksimalnu koncetraciju. Znamo razliku između ovakvih mečeva i ligaškog takmićenja. Nećemo, naravno, igrati obazrivo i bojažljivo, već sa puno samopouzdanja”, naglasio je Vukićević.

Trener Mladosti ne očekuje da će pobjednik dvomeča biti poznat nakon prvih 90 minuta.

“Očekujem da odigramo dobru utakmicu i da ostvarimo rezultat koji će nam obezbijediti mirniji revanš. Ne mogu da kažem miran revanš, jer ne očekujem da obezbijedimo prolaz nakon prvog meča”, kazao je Vukićević.

Mladost je napravila dobar posao u prelaznom roku, ali dva zvučna pojačanja – Nedeljko Vlahović i Admir Adrović, zbog povreda će preskočiti prvi meč sa Gandžasarom.

“Više volim da pričam o onima koji su na raspolaganju. Povrede jesu problem, ali meni je veći problem kako da izaberem tim, jer svi zaslužuju da igraju, na osnovu onoga što su pokazali na pripremama. Rekao sam im da tim koji istrči na premijeri nije najbolji koji Mladost ima, jer uvijek možemo da imamo reakciju sa klupe. Ako nastavimo da radimo u interesu tima i kluba, možemo da napravimo dobre stvari”, zaključio je Vukićević.

Bonus video: