Jovetić u Romi? Toti ga je prije tri godine promovisao u svog nasljednika

“Jovetić moj nasljednik? Ima sve karakteristike da to bude. Mogao bi i da nosi broj deset, iako je to teret na leđima”, kazao je Toti, uoči meča između Rome i Sitija u Ligi šampiona, decembra 2014. godine
2 komentar(a)
Jovetić, Foto: Reuters
Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.06.2017. 11:17h

Vijest da se Stevan Jovetić našao na spisku želja Rome, te da se rimski klub uključio u trku za doveđenje našeg reprezentativca, zaintrigirala je italijansku fudbalsku javnost.

Realizacija posla ne izgleda kao nemoguća misija, jer brigu o transfer politici Rome odnedavno vodi Monći, koji je u januaru dogovorio Jovetićev dolazak u Sevilju.

A veza između “vučice” i sadašnjeg igrača Intera nije od juče – još prije tri godine, dok je Jovetić bio u Mančester sitiju, o njemu je biranim riječima govorio onaj čija riječ u Rimu ima najveću moguću težinu.

Naravno, Franćesko Toti.

“Jovetić moj nasljednik? Ima sve karakteristike da to bude. Mogao bi i da nosi broj deset, iako je to teret na leđima”, kazao je Toti, uoči meča između Rome i Sitija u Ligi šampiona, decembra 2014. godine.

Jovetić je tada bio polaskan riječima legendarnog kapitena:

“Totijeve riječi me čine srećnim i ponosnim”, kazao je Jovetić, koji je i prije odlaska u Mančester siti iz Fiorentine bio u kombinaciji da obuče dres Rome.

Jovetić nikada nije krio da mu je Toti jedan od fudbalskih idola, što je pokazao i porukom na Instagram profilu, nakon što je Toti objavio da završava karijeru.

"Niko kao ti!!! Jedna od najboljih desetki svih vremena! IDOL", napisao je Jovetić.

Nessuno mai come te !!! Uno dei piú forti numeri 10 di sempre ! IDOLO ! ??

A post shared by Stevan Jovetic (@sj10___) on

Fudbalski putevi odveli su ga iz Engleske u Inter, pa u Sevilju, a možda je došlo vrijeme za “vječni grad”.

Bonus video: