Sa Vučevićem samo o fudbalu - NBA as o našoj reprezentaciji, idolima, Juventusu...

"Sjajan je uspjeh imati takvu reprezentaciju u zemlji od 650 hiljada stanovnika. Nemamo uslove i sredstva da razvijamo mlade igrače, ali radimo dobre stvari. Mislim da imamo šanse da odemo na Mundijal", rekao je Vučević
4 komentar(a)
vučević, Foto: Twitter
vučević, Foto: Twitter
Ažurirano: 26.06.2017. 18:08h

Nikola Vučević i njegov klupski drug Evan Furnije su najveći ljubitelji fudbala među igračima u NBA ligi.

To je uoči i medijski tim FIFA, pa je sa našim i francuskim asom osvanuo intervju na zvaničnom sajtu svjetske kuće fudbala, a tema je bila isključivo najvažnija sporedna stvar na svijetu.

"Fudbal je za mene velika strast. Kada završim karijerul volio bih da radim nešto što je vezano za fudbal. Mogao bih sebe da pronađem u nekom takvom poslu", kazao je Vučević.

Centar Orlanda kazao je da od odlaska u NBA nije igrao fudbal...

"Kao dječak sam obožavao fudbal, ali sada ne mogu, može da bude opasno. Zato sam često na video-igricama, na plej-stejšnu", kaže Vučević.

Poznat kao navijač Juventusa, Vučevićev omiljeni fudbaler je član italijanskog šampiona.

"Mnogo je fudbalera koje volim, ali kao navijač Juventusa, jasno je da je Đanluiđi Bufon na prvom mjestu. Ima 39 godina, a još je najbolji. Impresivno je to što je toliko godina u vrhu. Upoznali smo se kada sam išao da gledam utakmicu Juventus i bio sam začuđen koliko je jednostavna i skromna osoba. Došao je do mene, stekao sam utisak da je srećan što me vidi. Kazao mi je da gleda košarku i da mu sve sviđa kako igram", rekao je Vučević.

Još jedna legenda je impresionirala našeg asa...

"Veoma poštujem Franćeska Totija. Igra u velikom klubu, ali ne jednom od najvećih. Da je pošao negdje drugo mogao je da osvoji sve, ali ne - nije ostavio svoj klub. svoj grad... To je nešto posebno u današnje vrijeme. Nema takvih primjera mnogo i zato je sve što je Toti uradio za duboko poštovanje", objasnio je Vučević.

Glavni adut Crne Gore na predstojećem Eurobasketu, veliki je navijač i naše fudbalske reprezentacije...

"Drugi smo u grupi. Veoma sam srećan zbog toga, posebno jer poznajem neke igrače, kao Stevana Jovetića i Stefana Savića. Sjajan je uspjeh imati takvu reprezentaciju u zemlji od 650 hiljada stanovnika. Nemamo uslove i sredstva da razvijamo mlade igrače, ali radimo dobre stvari. Mislim da imamo šanse da odemo na Mundijal. Nažalost, izgubili smo od Poljske, ali Jovetić nije igrao. Bilo bi fenomenalno ako odemo na Svjetsko prvenstvo, ali neće biti katastrofa i ako ne uspijemo, jer niko ne očekuje da se kvalifikujemo", rekao je Vučević.

Bonus video: