Renovirana "Grbavica" čeka Zetu

Nakon tačno 13 godina, Željo će odigrati evropsku utakmicu na svom stadionu, koji je ove godine pretrpio rekonstrukciju kako bi zadovoljio Uefine kriterijume.
1 komentar(a)
Grbavica, Foto: FKŽeljezničar.ba
Grbavica, Foto: FKŽeljezničar.ba
Ažurirano: 26.06.2017. 18:13h

Željezničar će doćekati Zetu na umivenoj „Grbavici”, koja je nakon obavljene rekonstrukcije postala najmoderniji stadion u Bosni i Hercegovini, pišu sarajevski mediji.

Posljednji evropski meč na svom stadionu Željezničar je odigrao prije tačno 13 godina.

UEFA je u međuvremenu pooštirila kriterijume, pa je Željo morao da igra evropske utakmice na „Koševu”, stadionu gradskog rivala Sarajeva. Tu je i dočekao Lovćen, u meću 1. kola kvalifikacija za LE prije tri godine (0:0 u Sarajevu, 1:0 za Željezničar u revanšu u Petrovcu).

Početkom aprila ove godine, u spektakularnoj atmosferi na meču sa Slobodom iz Tuzle, otvorena je Istočna tribina Grbavice, koja je povećala kapacitet stadiona za 4,266 stolica. Ukupno - 13.499, očekuje se da protiv Zete sve bude ispunjeno do posljednjeg mjesta.

Istočnu tribinu je svečano otvorio Ivica Osim, nekadašnji igrač, trener i jedna od najvećih legendi Željezničara.

Prema zahtjevima Uefe, na Grbavici su ovih dana numerisane stolice na sjevernoj i istočnoj tribini, a do početka utakmice biće numerisana i južna tribina.

Takođe, modernizovani su toaleti na sjevernoj i zapadnjoj tribini, a postavljena je nova ograda iznad južne tribine. U toku je izgradnja i novog VIP salona.

Bonus video: