Tivatski „Napoli“ željno iščekuje debi u Ligi šampiona

Klub mini fudbala Napoli iz Tivta, viceprvak Crne Gore, u prvoj polovini septembra biće učesnik Lige šampiona, koja se igra u Mariboru.
80 pregleda 0 komentar(a)
Klub mini fudbala Napoli, Foto: Lična arhiva
Klub mini fudbala Napoli, Foto: Lična arhiva
Ažurirano: 26.06.2017. 13:50h

Pogled na kalendar fudbalskih dešavanja: u drugoj polovini avgusta, Napoli će kroz plej-of rundu kvalifikacija pokušati da se drugu sezonu zaredom domogne Lige šampiona.

No, kakav god da bude ishod, jedan Napoli će ove godine osjetiti draž elitnog takmičenja.

Klub mini fudbala iz Tivta, imenjak slavnog kolektiva ispod Vezuva, od 7. do 10. septembra u Mariboru će se nadmetati u Ligi šampiona.

"Biće to kruna našeg dvogodišnjeg rada i postojanja" – kaže član Napolija 26-godišnji Ivan Tatar, inače Cetinjanin, nadareni trener ŽFK Lovćen.

"Nebesko-plavi" su osnovani krajem 2015. godine, na plimi interesovanja za mini fudbal koje je zapljusnulo Boku.

Sa osnivačem, spiritus movensom i, nerijetko, glavnim finansijerom Joškom Lukšićem, već u maju prošle godine osvojili su prvi pehar – Nikšićko pivo fun kup.

Zatim su vezali tridesetak utakmica bez poraza, i, takmičeći se sa ekipama iz Tivta, Budve, Kotora i Sutomora, osvojili Tango kup, i prvo mjesto u Tango ligi, sa 12 pobjeda, tri remija i 107 postignutih golova.

Na završnom turniru za prvaka Crne Gore u četvrtfinalu su pobijedili Cezar iz Pljevalja (10:1), da bi učešće u završnici zaslužili trijumfom nad Pljevljima nakon penal serije (4:2, u regularnom dijelu 5:5), u meču u kome je Tatar postigao dva pogotka, jedan „sa gola na gol“.

Od trofeja ih je odvojila kotorska Karampana (1:6).

„Nekoliko igrača nam je bilo povrijeđeno. Ipak, u tome ne tražimo razloge poraza“ – objašnjava manirom sportsmena Tatar.

„Naši sportski prijatelji iz Karampane su zasluženo osvojili titulu.“

Za utjehu, Napoli je kolekciju trofeja popunio nagradama za prvog strijelca Tango lige (Dejan Pepić), najboljeg golmana (Joško Lukšić) i igrača (crnogorski reprezentativac Danilo Vulević).

Uz to, i drugo mjesto garantuje Tivćanima učešće u Ligi šampiona, koje ne žele da propuste, iako im predstoje prilični finansijski izdaci.

„Takva prilika se jednostavno ne propušta. Uz pomoć sponzora, sakupićemo neophodnu sumu da bismo se pojavili u Mariboru.“

A tamo...

„Siguran sam da se nećemo obrukati.“

Tatar je nekada igrao veliki fudbal za Lovćen, Cetinje, Čelik, Arsenal...

Šta ga je privuklo mini fudbalu?

"Brže se kreće lopta, manje je prekida u odnosu na futsal. Igračima velikog fudbala je lakše da se prilagode. Uživa se u igri.“

Bez obzira na rezultatski učinak, sigurno je da će Tivćani uživati u Ligi šampiona, koja je prošle godine u Mariboru sakupila 68 timova iz 23 države.

Bonus video: