Njemačka sigurna, Čile strahovao na putu do polufinala

Njemačka će se sastati sa Meksikom, Čile ide na Portugal
0 komentar(a)
Njemačka Kup konfederacija, Foto: Reuters
Njemačka Kup konfederacija, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.06.2017. 17:18h

Poznati su parovi polufinala Kupa konfederacija u Rusiji.

Nakon raspleta u grupi B Njemačka je zakazala duel sa Meksikom, dok će Portugal na putu do finala morati da izađe na kraj sa Čileom.

Njemci su u Sočiju odradili Kamerun rezultatom 3:1 i obezbijedili prvo mjesto u grupi - strijelci za tim Joakima Leva, koji je u 150. nastupu kao selektor upisao 100. trijumf, bili su Kerem Demirbaj i dva puta Timo Verner.

Jedini pogodak za Kamerun postigao je Vensan Abubakar...

"Moramo da imamo strpljenja s ovim timom, mnogo igrača je tek ušlo u reprezentaciju. Svidjelo mi se što smo u drugom poluvremenu imali kontrolu, a baš sam na to skrenuo pažnju ekipi nakon duela sa Australijom i Lileom", rekao je Lev.

Mnogo neizvjesnije je bilo u Moskvi, jer je Australiju dijelilo 25 minuta od pobjede i plasmana među četiri najbolje ekipe.

"Kengurima" je bio neophodan trijumf, vodili su od 42. minuta golom Džejmsa Troizija, ali im je snove o polufinalu pokvario Martin Rodriges pogotkom u 67.

Portugal i Čile će se sastati u u srijedu u Kazanju, a okršaj Njemačke i Meksika je na programu u četvrtak u Sočiju.

"Prižljekivao sam da se sastanemo sa Portugalom u polufinalu. Ali, i Meksiko je odličan tim, možda je dobro što su nam oni rivali, jer rijetko možemo da igramo protiv takve reprezentacije", istakao je Lev.

Finale i meč za treće mjesto su zakazani za 2. jul.

Bonus video: