Peco je u karijeri pravio i veća čuda

Ko će na Hajduk, Levski ili Sutjeska - eto razloga zbog kojeg je splitska „Slobodna Dalmacija” posvetila pune dvije strane štampanog izdanja nikšićkom klubu, predstavljajući ga kao potencijalnog rivala Hajduka u mečevima koji se igraju 13. i 20. jula.
2 komentar(a)
Nikola Rakojević, Foto: Filip Roganović
Nikola Rakojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 25.06.2017. 09:03h

Splitski Hajduk čeka protivnika u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona - Levski iz Sofije ili našu Sutjesku.

Eto razloga zbog kojeg je splitska „Slobodna Dalmacija” posvetila pune dvije strane štampanog izdanja nikšićkom klubu, predstavljajući ga kao potencijalnog rivala Hajduka u mečevima koji se igraju 13. i 20. jula.

Dominira intervju sa Nikolom Rakojevićem - trener Sutjeske govorio je o raznim temama, od početaka trenerske karijere pa sve do „evropskih čuda” koje je pravio kao trener Mladosti, eliminisvaši Videoton i Senicu 2013, pa i Nefči iz Azerbejdžana 2015.

"Pa bilo je toga... Recimo u Slovačkoj, Senica je sve već dogovorila za putovanje u Sevillu, odabrali su i hotel, pričali o tome, mislili su da će s nama lako. To nas je dodatno motivisalo. Vodio sam tada Mladost iz Podgorice. Pa smo mi igrali protiv Sevilje umjesto njih! To uvijek rado spominjem!"

Eventualni prolaz Sutjeske protiv Levskog bio bi iznenađenje, ali ne i čudo, kakve je Rakojević, najbolji trener u Crnoj Gori u 2016, već pravio...

"Nisu to čuda, stvari se dešavaju. Daj bože da doguramo do Hajduka, bio bi to veliki događaj, kao u stara fina vremena. Volio bih da se malo bolje zainteresujem za Hajduk, to bi značilo da smo prošli Levski".

Aktivna igračka karijera Nikole Rakojevića, nekadašnjeg veziste Sutjeske, trajala je 15 godina. Za to vrijeme promijenio je 16 trenera, a najviše se, kako kaže, sjeća Vukašina Višnjevca.

"Višnjevac bi prije utakmice rekao - njih je 11, nas je 11, pa da vidimo... Tako bi i nas motivisao i nije nikome priznavao unaprijed da je bolji".

To je i Rakojevićeva deviza, „tajna” njegovih evropskih uspjeha...

"Pa da", kratko je odgovorio trener Sutjeske.

Kako god, utakmice sa Levskim, mnogo bogatijim klubom od Sutjeske, biće teška misija.

"Probaćemo da ih izenadimo. Oni su se zabarikadirali u svom kampu kod Sofije, zatvorili treninge, slabo cure informacije...", dodaje Rakojević.

Levski je u generalnoj probi pred Evropu pobijedio srpski Radnik iz Surdulice sa 1:0, Nikšićani su izgubili od Budućnosti 2:0.

"To ne znači mnogo. Doduše, ja uvijek tražim rezultat, nisam od onih koji kažu kako na početku rezultat nije bitan. Mene rezultat uvijek interesuje. Mene više brine što se nama mijenja ekipa, pa se teško uigravati", kazao je Rakojević, između ostalog, novinaru „Slobodne Dalmacije” Slavenu Alfireviću.

Bolje bih se osjećao da su mi Ivanović i Božović sposobni

Fudbaleri Sutjeske danas putuju u Pirot, gdje će ostati (i trenirati) do srijede, kada će se preseliti u Sofiju.

Od Nikšića do Pirota je oko 500, a od Pirota do Sofije - 80 kilometara.

"Da smo išli avionom, morali bismo iz Podgorice do Rima i Beograda, pa Sofiju. Puno bismo vremena potrošili", kazao je Rakojević.

Nikšićani kreću u dobrom raspoloženju, no trener Sutjeske otkriva šta ga brine.

"Da su mi sposobni napadači Igor Ivanović i Bojan Božović bolje bih se osjećao!"

Njih dvojica zbog povreda najvjerovatnije neće igrati protiv Levskog.

Bonus video: