Liverpul - jedini klub koji je potrošio milijardu eura, a nije osvojio titulu

Transfer promašaja neuporedivo je više nego pogodaka. Izuzeci su Ćavi Alonso, Luis Suares, Filipe Kutinjo, Fernando Tores, Luis Garsija, Jon Arne Rise, Ditmar Haman, Jirži Dudek i možda još poneko
56 pregleda 1 komentar(a)
Liverpul, Foto: Reuters
Liverpul, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.06.2017. 19:14h

Liverpul je prije nekoliko dana doveo Mohameda Salaha iz Rome za 42 miliona eura, što je rekordni transfer u istoriji kluba.

Tim transferom klub sa "Enfilda" je prešao granicu od milijardu eura na dovođenje igrača od 1992. godine, kada postoji Premijer liga.

Nisu "crveni", naravno, jedini koji su uložili toliko novca u pojačanja, ali jesu jedini klub na svijetu kojima ni potrošena milijarda nije bila dovoljna da osvoje titulu u domaćem šampionatu!

Posljednju, 18. u istoriji, su prigrabili 28. aprila 1990. godine, pobjedom nad Kvins park Rendžersima 2:1.

Od tada čekaju, nadaju se, vjeruju, kupuju, ali - ne uspijevaju da se pridruže Mančester junajtedu, Čelsiju, Arsenalu i Mančester sitiju, kao i Blekburnu i Lesteru, senzacionalnim prvacima 1995, odnosno 2016. godine.

U ovih 27 godina, Liverpul je imao neuporedivo više transfer promašaja nego pogodaka.

Izuzeci su, recimo, Ćavi Alonso, Luis Suares, Filipe Kutinjo, Fernando Tores, Luis Garsija, Jon Arne Rise, Ditmar Haman, Jirži Dudek i možda još poneko.

Ali, za ogroman novac dolazili su Endi Kerol, Kristijan Benteke, El Hađi Djuf, Momo Sisoko, Rajan Babel, Robi Kin, Alberto Akvilani, Raul Meireleš, Stjuart Dauning, Fabio Borini, Jago Aspas, Lazar Marković... i mnogi drugi, koji nisu ostavili bukvalno nikakav trag u jednom od najvećih engleskih klubova.

U periodu od skoro tri decenije, bilo je, doduše, i svijetlih trenutaka - najsvjetliji svakako osvajanje Lige šampiona 2005. godine u Istanbulu, pa titula u tadašnjem Kupu UEFA 2001, i tri pehara u FA kupu.

Ono što, međutim, navijači žele jeste pehar Premijer lige.

A njega nema 27 godina...

Bonus video: