CR 75 - Ronaldo na dva gola od Pelea, na vrhu je nedostižan legendarni Iranac

Neprikosnoven na prvom mjestu je Iranac Ali Daei, koji je u karijeri igrao i u Bajernu - Daei je na 149 mečeva za Iran postigao čak 109 golova
61 pregleda 0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.06.2017. 16:13h

Gol koji je Kristijano Ronaldo postigao u duelu sa Novim Zelantom na Kupu konfederacija bio je njegov 75. u dresu portugalske reprezentacije.

Ronaldo sada dijeli sedmo mjesto na vječnoj listi najbollji strijelaca na utakmicama nacionalnih selekcija, sa Bašarom Abdulahom, nekadašnjim golgeterom iz Kuvajta, te Šandorom Kočišem iz Mađarske.

Samo dva gola više od Ronalda postigao je legendarni Pele.

Ali, kada igrači poput Pelea i Ronalda nisu na vrhu, ko su onda najbolji strijelci svih vremena, računajući samo utakmice reprezentacija.

Neprikosnoven na prvom mjestu je Iranac Ali Daei, koji je u karijeri igrao i u Bajernu - Daei je na 149 mečeva za Iran postigao čak 109 golova.

Iza njega je legendarni Mađar Ferenc Puškaš sa 84 pogotka, ali je njegov prosjek impozantan - odigrao je 85 utakmica za Mađarsku, a četiri sa Španiju.

Treći je Japanac Kunišige Kamamoto, koji sada ima 73 godine, a koji se, svojevremeno, dok Japan nije fudbalska sila, na 84 meča upisao 80 puta.

Ispred Pelea i Ronalda su i Godfrid Čitalu iz Zambije (111 utakmica, 79 golova) i Iračanin Husein Saed (137 mečeva, 78 golova).

U ovoj kategoriji Leo Mesi je na 19. mjestu, sa 58 golova na 118 utakmica u dresu "gaučosa".

Bonus video: