Maradona preuzeo Dinamo Brest: Lukašenko da navija za nas

Maradona dolazi u klub koji je duže vrijeme u finansijskim problemima, ali će doći do promjene situacije, pošto je investitor iz UAE najavio ulaganja i izgradnju novog stadiona
93 pregleda 2 komentar(a)
Dijego Maradona, Foto: Reuters
Dijego Maradona, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.07.2018. 13:35h

Legendarni argentinski fudbaler i trener Dijego Armando Maradona preuzeo je uloge direktora i trenera bjeloruskog Dinamo Bresta. Argentinac je dočekan ovacijama u Bjelorusiji, gdje je ugovorio trogodišnju saradnju.

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji ugovorio je trogodišnju saradnju sa Dinamom u maju, a funkcije direktora i trenera kluba preuzeo je poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje je više nego emotivno bodrio Argentinu.

"El Pibe de Oro" je početkom godine preuzeo, ali ubrzo i napustio Al Fudžejru, klub iz Saudijske Arabije, podsjeća RTS.

Legendarni fudbaler u svojoj 57. godini preuzima Bjeloruski Dinamo Brest, a tokom svoje trenerske karijere vodio je još Rasing, Al Vasl i juniorsku i seniorsku selekciju Argentine.

Maradona u Bjelorusiju dolazi u klub koji je duže vrijeme u finansijskim problemima, ali će doći do promjene situacije, pošto je investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata najavio ulaganja i izgradnju novog stadiona.

Maradona je odmah po dolasku imao zanimljivju izjavu vezanu za predsjednika Belorusije.

"Hvala vam na povjerenju i što ste mislili na mene. Želim da se slikam sa Lukašenkom, nadam se da će postati naš navijač. U Bjelorusiji mogu da živim bez problema", izjavio je Maradona.

Bonus video: