Mamić: Modrić je govorio istinu

0 komentar(a)
Zdravko Mamić, Foto: Beta/AP
Zdravko Mamić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.06.2017. 15:03h

Sajvetnik fudbalskog kluba Dinamo Zdravko Mamić, kome se sudi zbog izvlačenja novca iz tog kluba, rekao je danas da je Luka Modrić govorio istinu na sudu u Osijeku i u istrazi, osim u jednom dijelu jer su mu istražitelji Uskoka "stavili u usta jednu rečenicu".

"Nesumnjivo je da je Luka Modrić govorio istinu na sudu u Osijeku i na ispitivanju, osim u pasusu da je aneks potpisao dok je već igrao u Londonu", rekao je Mamić na konferenciji za novinare.

On je rekao da su Modriću, koji je ispitan u nedjelju u 21.00, "nakon sat i po uvalili jednu rečenicu koju je on poslije shvatio i da sad od njega prave monstruma i lažova".

Mamić je rekao da Modrić ima jako dobro pamćenje, ali da se u jednom trenutku nije mogao sjetiti svog debija.

Protiv kapitena hrvatske reprezentacije Luke Modrića Opšinsko državno tužilaštvo u Osijeku nedavno je otvorilo istragu zbog davanja lažnog iskaza prilikom svjedočenja na sudjenju bivšem čelniku Dinama Mamiću zbog izvlačenja novca iz tog kluba.

Mamić tvrdi da će svjedocima optužbe poraziti Uskok koji ga tereti da je sa bratom Zoranom, bivšim direktorom Dinama Damirom Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernarom oštetio Dinamo za nešto manje od 116 miliona kuna, a državni budžet za 12,2 miliona kuna.

On tvrdi da je optužen jer je pravio izuzetak i jer su jedina dva transfera koja su ikad isplaćena u Hrvatskoj i na njih je plaćen porez u Hrvatskoj upravo Modrićev i Lovrenov. Upitao je pritom zašto s njima nisu optuženi Modrić i Lovren.

"Ako smo mi krivi, krivi su i oni. Ili smo svi radili pošteno", rekao je on.

Mamić je kazao da je optužnica politički motivisana ili je vode nestručni ljudi. On je tvrdio da se nad njegovom porodicom vrši pogrom i mobing i da ni preijki sudovi nisu sudili kao što se sudi njemu i porodici.

"Ovo je lov na divlje zvijeri, žele da me unište, ne biraju se sredstva da se uništi moja porodica i Dinamo", rekao je Mamić.

Bivši šef Dinama rekao je da su mu savjetovali da ćuti jer će napraviti štetu, ali da je odlučio da iznese svoju istinu i poglede na neke događaje.

Mamić je naveo da je prilikom dolaska u Dinamo zatekao stanje u kojem klub faktički nije postojao osim njegovog imena. On je, kazao je, pozajmljivao svoj novac i dao imovinu kao garanciju za kredite i doveo Dinamo do 300 miliona kuna prihoda.

Mamić je rekao i da je podjela 50-50 od transfera igrača bila praksa prije njegovog dolaska i da su se isplaćivali transferi u inostranstvo bez plaćanja poreza. Dodao je da je takvu praksu on ukinuo, a za jedina dva transfera koja su ikad isplaćena u Hrvatskoj je plaćen porez Hrvatskoj.

Bonus video: