Sabatini: Banega i Jovetić? Razgovaramo, ali treba strpljenja

71 pregleda 0 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: A. PIZARRO/diariodesevilla.es
Stevan Jovetić, Foto: A. PIZARRO/diariodesevilla.es
Ažurirano: 23.06.2017. 10:56h

Sportski direktor Intera, Valter Sabatini potvrdio je da su u toku pregovori sa Seviljom oko Stevana Jovetića i veziste Evera Banege, koji je prošlog ljeta došao u milanski klub upravo iz Sevilje, tada kao slobodan igrač, bez obeštećenja.

"Potrebno je strpljenje, u ovom trenutku nije moguće ništa garantovati", rekao je Sabatini za "Abc Sevilja".

Problem je, naravno, u novcu, jer je Sevilja za povratak Banege, navodno, ponudila devet miliona.

"Iskreno, devet miliona je malo", rekao je Sabatini.

S obzirom na to da se spekuliše da je Sevilja može da punudi 10-ak miliona da zadrži Jovetića, umjesto 13 koliko traži Inter, španski klub je, dakle, spreman da za dvojicu fudbalera izdvoji između 18 i 20 miliona. Zvanične potvrde o toj ponudi, međutim, nema...

"Ne znam, ne razmišljam na takav način. U ovom trenutku obojica imaju ugovor sa Interom", ostao je "zakopčan" Sabatini, veliki majstor za prelazni rok, što je dokazao u Romi.

Italijanski mediji su objavili da je Jovetićev menadžer Falji Ramadani juče stigao u Milano na sastanak sa čelnicima Intera.

U nedjelju je sportski direktor Sevilje Oskar Arijas kazao da klub nema 13 miliona eura, koliko Inter traži za Jovetića, kome je poželio sreću u budućnosti.

Predsjednik kluba Hose Kastro je, međutim, rekao da Sevilja još nije odustala.

"Jovetić je igrač koji je odigrao odlično prošle sezone, koji nas itekako interesuje. Ali, znate probleme – ima visoku otkupnu klauzulu i visoku platu. Mi smo poslali ponudu, koja nije prihvaćena. Da li to znači da Jovetić neće doći – ne znam, ali znam da je u transfer periodu sve moguće, posebno ako su i klub i igrač zainteresovani da dođe do dogovora", rekao je Kastro na jučerašnjoj pres konferenciji.

Bonus video: