Atletikov tim više vrijedi od Realovog

Ovo se dogodilo prvi put u istoriji
120 pregleda 0 komentar(a)
Atletiko Madrid Real Madrid, Foto: Reuters
Atletiko Madrid Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.08.2018. 15:05h

Dva madridska velikana Real i Atletiko večeras u Talinu igraju Superkup Evrope, a možda i najbolja sportska novina na svijetu, „Marka“, napravila je zanimljivo poređenje dva kluba iz svog grada.

I došla do zanimljivog podatka - prvi put u istoriji, Atletikov tim više vrijedi od Realovog! Novinari „Marke“ su uzeli vrijednost 22 igrača oba kluba na specijalizovanom sajtu Transfermarkt i zaključili da Atletikove dvije prve postave vrijede 858 miliona eura, a Realove 775,7 miliona.

Koliko je došlo do pomjeranja, najbolje govori činjenica da je 2016. godine, kada su se sreli u finalu Lige šampiona u Milanu, Realov tim je vrijedio 761,6, a Atletikov 325,2 miliona. U odnosu na prošlu sezonu „merengesi“ su „jeftiniji“ 166,1 milion.

Šta se promijenilo? Real je ostao bez svojeg najvrjednijeg igrača, Kristijana Ronalda, a Antoanu Grizmanu je porasla cijena, dok su stigli Toma Lemar i Dijego Kosta.

Ali, Real je i dalje u velikom plusu kada je u pitanju zarada. Po procjeni revizorske kuće „Diloit“, ove sezone će zaraditi 747,1 milion eura, naspram 330,7 koliko će uzeti „rohiblankosi“.

Prihodi dva kluba rastu iz godine u godinu, s tim da je kod Atletika razlika između prihoda i vrijednosti tima daleko veća, što se može vidjeti u trećem redu grafike „Marke“.

Galerija

Bonus video: