Mesijevo "da" u rodnom gradu - detalji vjenčanja najboljeg fudbalera današnjice

Leo Mesi i Antonela Rakuco poznaju se od djetinjstva, a iako se Leo sa 13 godina preselio u Barselonu ostali su u kontaktu. U vezi su zvanično od 2009. godine, a imaju dva sina - petogodišnjeg Tijaga i dvogodišnjeg Matea
4 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.06.2017. 18:55h

Leo Mesi će 24. juna napuniti 30 godina, a šest dana kasnije u gradu u kome se rodio vjenčaće se sa dugogodišnjom djevojkom Antonelom Rakuco, sa kojom ima dvoje djece.

„Nismo iznenađeni što je Leo odlučio da se vjenča u Rosariju. On se davno preselio iz našeg grada, ali je ostao jedan od nas. Svakog ljeta dolazi kući i ponaša se kao da nije to što jeste. On je sjajan momak, novac i slava ga nisu pokvarili“, priča Dijego Valjehos, konobar iz Rosarija i Mesijev drug iz djetinjstva.

Dijego će biti samo jedan od „običnih“ ljudi, Mesijevih prijatelja, koji će biti na vjenčanju.

„On je na veliki događaj u životu pozvao obične ljude iz običnih porodica. To pokazuje kakav je Leo“, kaže Valjehos.

Leo Mesi i Antonela Rakuco poznaju se od djetinjstva, a iako se Leo sa 13 godina preselio u Barselonu ostali su u kontaktu.

U vezi su zvanično od 2009. godine, a imaju dva sina - petogodišnjeg Tijaga i dvogodišnjeg Matea.

Feliz día amor, te amamos.

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Njih dvoje na vjenčanje su pozvali 250 zvanica, među kojima će biti njegovi saigrači iz Barselone...

„Nama je najvažnije da budemo sa njim, ali lijepo je što će doći i ostali igrači Barselone. Leo stalno govori da mu je želja da ih upozna sa Rosarijom“, priča Valjehos.

Detalji svečanosti nisu poznati, jer je agencija koja se bavi organizacijom, potpisala ugovor o povjerljivosti.

Kako navode argentinski mediji, Mesi se dogovorio sa gradskim vlastima da njegovo vjenčanje ne utiče na promjene u režimu saobraćaja, kao i da nije potrebno preduzimati posebne mjere obezbjeđenja, iako je hotel „City center“ u dijelu grada, koji je poznat po kriminalu.

„Leo je uvijek bio vezan za Rosario. Kad god dođe, šeta gradom normalno, ponaša se kao da nikada nije ni odlazio“, kazala je gradonačelnica Monika Fein.

Mediji navode da će Antonela nositi haljinu kreatorke iz Barselone Roze Klare, a da će pokloni koji donesu zvanice biti proslijeđeni fondaciji Leo Mesi, za pomoć siromašnoj djeci.

„To se ne odnosi na nas, Leove stare drugare. Mi nismo dovoljno bogati. Ja ću mu, recimo, donijeti neki simboličan poklon, poput ukrasnih dugmadi za košulju“, kazao je Dijego Valjehos.

Na svadbi će pjevati Karina, supruga Serhija Aguera, a očekuje se da će mikrofon uzeti i Šakira, pop-diva i djevojka Đerara Pikea.

Bonus video: