Mesi je prošle godine bio jednom nogom u Sitiju, saigrač ga ubijedio da ostane

Navodno je Mesi sve dogovorio sa Gvardiolom, a ostalo je samo da Siti uputi zvaničnu ponudu klubu, koja je trebalo da iznosi 150 miliona eura, što je 100 miliona manje od njegove izlazne klauzule
1 komentar(a)
Mesi i Suares, Foto: Reuters
Mesi i Suares, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.06.2017. 11:36h

Leo Mesi je prošlog ljeta bio na korak od prelaska u Mančester siti, tvrdi "El Mundo deportivo", list iz Barselone, sa dobrim vezama u katalonskom klubu.

Mesi je, kako navodi list, obavijestio i čelnike Barse da želi da ode kod Pepa Gvardiole, nakon razočaranja koje je doživio porazom u finalu Kopa Amerike, u dresu Argentine, te sve većim problemima sa španskim poreskim organima.

Navodno je Mesi sve dogovorio sa Gvardiolom, a ostalo je samo da Siti uputi zvaničnu ponudu klubu, koja je trebalo da iznosi 150 miliona eura, što je 100 miliona manje od njegove izlazne klauzule.

Glavnu ulogu je, tvrdi "El Mundo", u tom trenutku obavio Luis Suares, koji je dugo razgovarao sa Mesijem i ubijedio ga da promijeni mišljenje.

Nakon Suaresovog razgovora, 18. jula prošle godine, čelnici Barselone, predsjednik Đozep Bartomeu i potpredsjednik Đordi Mestre, sastali su se sa Leovim ocem Horheom i dogovoreno je da se sve zataška.

Mesi se smirio, skoncentrisao na obaveze u klubu, i odigrao dobru sezonu, u kojoj je postigao 53 gola u svim takmičenjima, ali koju je završio samo sa peharom u Kupu Španije.

Mančester siti je, s druge strane, bio najveće razočaranje Premijer lige, a Pep Gvardiola prvi put u karijeri ostao bez trofeja.

Bonus video: