Poketino tražio da se smanje dimenzije terena, FA odbila

Dimenzije terena na "Vembliju" su najveće od svih u Engleskoj - dužina je 105 metara, a širina 69. Bivši stadion Totenhema imao je dimenzije 100x67 i to je drugi najmanji teren u Premijer ligi...
97 pregleda 0 komentar(a)
Vembli, Foto: Twitter
Vembli, Foto: Twitter
Ažurirano: 21.06.2017. 11:25h

Totenhem će naredne sezone domaće utakmice igrati na "Vembliju", dimenzije terena biće veće nego što su bile na sada već srušenom "Vajt Hart lejnu"...

Da li je to problem u najavi za menadžera Sparsa Maurisija Poketina?

Izgleda da jeste, jer je Argentinac tražio od Fudbalske asocijacije (FA) da smanji dimenzije terena kako bi se igrači Totenhema lakše navikli na uslove koji se bitno razliku od onih koji su bili na "Vajt Hart lejnu".

Dimenzije terena na "Vembliju" su, naime, najveće u Engleskoj - dužina je 105 metara, a širina 69. Kultni stadion Totenhema imao je dimenzije 100x67 i to je drugi najmanji teren u Premijer ligi, iza Čelsijevog na "Stamford bridžu".

Kako god, Poketino je naišao na otpor FA, kojoj ne pada na pamet da mijenja bilo šta na londonskom hramu fudbala.

"Stadion "Vembli" je simbol engleskog fudbala, u njemu je sva istorija. Ovakav kakav je sada biće i u budućnosti", bio je odgovor Totenhemu.

Totenhem će samo sezonu 2017/18. igrati na "Vembliju", jer bi narednog jula ili avgusta trebalo da bude završena izgradnja novog stadiona u sjevernom Londonu.

Bonus video: