Vlaisavljević: Ne znam zašto su se momci radovali, ali pokušaćemo da izbacimo Željezničar

"Ne znam zašto su se radovali, nemam pojma. Mada, mislim da bi oni najveći motiv imali da igraju protiv Crvene zvezde", kazao je Vlaisavljević za "sportsport.ba".
89 pregleda 3 komentar(a)
Duško Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Duško Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.06.2017. 12:54h

Snimak kako fudbaleri Zete "luduju" na Zlatiboru nakon što im je žrijeb 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope dodijelio Željezničar, obišao je portale u Bosni i Hercegovini.

"Igrači Zete u ekstazi što su dobili Željezničar", jedan je od naslova.

Šta na to kaže trener Zete Duško Vlaisavljević?

"Nisam nigdje vidio taj snimak, evo sad tek čujem za to. Ne znam zašto su se radovali, nemam pojma. Mada, mislim da bi oni najveći motiv imali da igraju protiv Crvene zvezde", kazao je Vlaisavljević za "sportsport.ba".

Zeta će 29. juna gostovati Željezničaru, koji će odigrati prvi evropski meč na svojoj Grbavici nakon 13 godina. Kultni sarajevski stadion minulih sezona nije zadovoljavao Uefine standarde, pa je Željezničar bio domaćin na "Koševu".

Revanš je u Podgorici 6. jula.

"Pokušaćemo da izbacimo Željezničar, no biće to dvije jako teške utakmice. Činjenica je, takođe, da imamo najmlađu ekipu u regionu koja je izborila Evropu, ali ovi mladi momci žele da se dokažu i sada imaju pravu priliku", istakao je nekadašnji igrač zeničkog Čelika.

Zeta je prije pet godine eliminisala Sarajevo u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali i Željezničar ima pozitivan bilans u sudaru sa crnogorskim klubovima, pošto je prije tri sezone eliminisao Lovćen.

Bonus video: