Partizanova moć je u Đukiću i brazilskom majstoru

Ako u Partizanu ostane tandem Đurđević-Leonardo Budućnosti su šanse još manje...
4 komentar(a)
FK Partizan, Foto: Betaphoto
FK Partizan, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 19.06.2017. 16:34h

Partizan je prije 20 dana sezonu završio pobjedom nad Crvenom zvezdom u finalu Kupa kojom je kompletirao duplu krunu u srspkom fudbalu, šestu u klupskoj istoriji.

Šanse Budućnosti u dvomeču sa "crno-bijelima" definitivno nisu velike, ali će zavisiti i od prelaznog roka koji u međuvremenu odradi beogradski klub.

Zavisiće prije svega od tandema Đurđević-Leonardo - ako srpski napadač i brazilski majstor ostanu makar do kraja kvalifikacija, Partizan ima realnije šanse da se domogne grupne faze nekog evropskog takmičenja (realnije je Lige Evrope nego Lige šampiona). Samim tim, podgorički tim bi bio proglašen u još većeg autsajdera nego što je sada slučaj, dvadesetak dana pred prvi meč 2. kola kvalifikacija u Humskoj.

"Leonardo je zaista igrač koji vam daje plus. Đurđević, takođe... Dali su skoro 50 golova, to su velike cifre. Presrećni smo što ih imamo s nama", rekao je trener Miroslav Đukić.

A dolazak Đukića je tek bio nepredviđen, jer je Partizan svega četiri dana po završetku sezone iznenađujuće napustio Marko Nikolić i pošao u mađarski Videoton.

Đukić je bio san uprave, vjerovalo se potpuno nerealan, a Partizan je bio na korak od dovođenja trenera Voždovca Ilije Stolice, bivšeg napadača Budućnosti.

Sportski direktor Ivica Iliev je, ipak, prelomio, Partizan je riješio da dovede stručnjaka sa evropskim iskustvom i u tome je i uspio...

"Crno-bijeli"su do sada doveli angažovali samo jedno pojačanje (vratio se Danilo Pantić), ali daleko od toga da tu želi da se zaustavi.

U osvajanju duple krune prošle sezone učestvovali su i dvojica Crnogoraca Marko Janković i Nebojša Kosović. Kako sada stvari stoje, obojica će i naredne sezone nositi dres Partizana.

Bonus video: