Rakojević: Prvo da se upoznamo; Vlaisavljević: Možemo dalje; Raičević: Nepoznat rival

Levski Sofija - Sutjeska, Željezničar - Zeta, Mladost - Gandžasar
50 pregleda 2 komentar(a)
Mladost - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Mladost - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.06.2017. 12:24h

Fudbaleri Sutjeske kao autsajderi ulaze u meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv Levskog iz Sofije, jednog od najvećih bugarskih klubova, odlučeno je žrijebom u Nionu.

Levski je 26. puta bio šampion države, osvojio je 24 Kupa Bugarske, ima jedan trofej manje od gradskog rivala CSKA.

Posljednji trofej podigao je, međutim, 2009. godine, a od tada oba kluba iz prijestonice gube bitke sa finansijski moćnim Ludogorecom.

Levski je prošlu sezonu završio na drugom mjestu, sa 16 bodova manje od šampiona iz Razgrada.

"Nema mnogo šta da se kaže u ovom trenutku. Moramo da vidimo o kakvom je timu riječ, da pogledamo snimke utakmica Levskog i da napravimo to što možemo da odigramo dvije dobre utakmice. Međutim, prva stvar koju moramo da riješimo jeste da vidimo u kakvom ćemo sastavu igrati. Napustila su nas četvorica važnih igrača - Damjanović, Šimura, Vlaisavljević i Bošković, još smo u fazi stvaranja ekipe", kazao je Nikola Rakojević, trener Sutjeske.

Zeta je dobila rivala koji budi nostalgiju - Željezničar, jedan od kultnih klubova eks-Ju scene.

Željo, u kome je jedan od glavnih igrača Darko Marković, nekadašnji kapiten Zete, gostovao je prije tri ljeta u Crnoj Gori i bio bolji od Lovćena - u Sarajevu je bilo 0:0, u Petrovcu su gosti slavili 1:0.

"Mislim da možemo, šanse su na startu 50-50", kazao je trener Zete Duško Vlaisavljević.

Zeta je odigrala dva kontrolna meča na pripremama na Zlatiboru, a remi sa Vojvodinom (1:1) i pobjeda nad Partizanom (1:0) daju nadu pred dvomeč sa sarajevskim klubom.

"Odigralo smo dobro te dvije utakmice, dobro smo trčali, bili čvrsti u odbrani. Imamo čemu da se nadamo na startu kvalifikacija, a nama nije cilj da prođemo u drugo kolo, već da odemo još dalje. Uradićemo sve što možemo da to i ostvarimo", rekao je Vlaisavljević.

Na papiru najlakšeg rivala dobila je Mladost - Gandžasar, vicešampion Jermenije.

"Možda jeste najlakši, ali s druge strane - nemamo apsolutno nikakva saznanja o njima, a svi očekuju da prođemo dalje. To nije laka situacija", kaže kapiten Mirko Raičević.

Za razliku od Zete i Sutjeske, Mladost je domaćin u prvoj utakmici...

"Pokušaćemo da dobijemo što više informacija o njima, a na prvoj utakmici sa se upoznamo i na terenu. Cilj u prvom susretu je, naravno, da ne primimo gol i da postignemo bar jedan", kazao je Raičević.

Mečevi prvog kola igraju se 29. juna i 6. jula.

Bonus video: