Zvanično - Sevilja odustala od Jovetića

"Jednostavno, nije bilo moguće... Želimo Stevanu mnogo sreće u budućnosti, a mi se okrećemo novim rješenima", kazao je sportski direktor Sevilje Oskar Arijas
12 komentar(a)
Jovetić, Foto: Reuters
Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.06.2017. 10:47h

Stevan Jovetić se neće vratiti u Sevilju, to je sada i zvanično.

Sportski direktor kluba iz Andaluzije Oskar Arijas kazao je da dogovor nije mogao da bude postignut, uprkos velikoj želji obje strane.

"U pitanju je više faktora. Mogli bismo da ponudimo veći ugovor, ali samo da smo mogli da platimo manje Interu za obeštećenje. Ili, mogli smo da platimo traženi novac Interu, da plata igrača nije bila tako visoka", rekao je Arijas.

On je naglasio da Sevilja nije klub koji je "finansijski moćan kao Mančeser siti, Real, Barselona ili Čelsi".

"Mi nismo iz te priče. Naše poslovanje je takvo da moramo da vodimo računa o svim troškovima. Moramo da budemo realni i da priznamo da ne možemo da dobijemo sve što želimo", kazao je Arijas.

Inter je tražio 13 miliona eura za otkup Jovetićevog ugovora, dok je posljednja ponuda Sevilje bila tri miliona manja. Mediji su spekulisali da Jovetić godišnje zarađuje između 3,5 i četiri miliona eura.

"Uradili smo sve što smo mogli sa Jovetićem, ali u granicama naših mogućnosti. Situacija je veoma komplikovana, jer igrač ima visoku platu, a Inter traži veliko obeštećenje. Nismo u mogućnosti da ispunimo zahtjeve, jer smo već dostigli limit", rekao je Arijas.

"Jednostavno, nije bilo moguće... Želimo Stevanu mnogo sreće u budućnosti, a mi se okrećemo novim rješenjima", zaključio je Arijas.

Jovetić je u minuloj polusezoni bio najbolji i najproduktivniji igrač Sevilje. Postigao je sedam golova u svim takmičenjima, navijači su od čelnika kluba tražili da ga zadrže.

On se, ipak, vraća u Inter, ali su male šanse da tamo i ostane.

Pored Sevilje, interesovanje za 26-godišnjeg napadača pokazao je za sada Olimpik Marsej.

Bonus video: