Rusija na startu sigurna protiv Novog Zelanda

0 komentar(a)
Rusija - Novi Zeland Kup konfederacija, Foto: Reuters
Rusija - Novi Zeland Kup konfederacija, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.06.2017. 17:07h

Rusija je pobjedom otvorila Kup konfederacija - na stadionu "Krestovski" u Sankt Peterburgu je bez problema savladala Novi Zeland rezultatom 2:0 u grupi A.

Prvi meč na turniru je prošao u totalnoj dominaciji "zbornaje" koja je prije prvog gola u 31. minutu (svoju mrežu zatresao je štoper Novozelanđana Majkl Boksal) stvorila veliki broj zicera...

Sve dileme oko pobjednika otklonjene su sredinom drugog dijela igre kada se upisao i napadač Krasnodara Fedor Smolov.

"Sproveli smo plan utakmice koji smo pripremili i čestitam igračima na prvoj pobjedi na Kupu konfederacija. U ovoj situaciji su najvažnija tri boda, ali nemam razloga da budem nezadovoljan, iako znam da možemo da odigramo još bolje", rekao je selektor Rusije Stanislav Čerčesov.

Bio je ovo tek drugi međusobni meč Rusije i Novog Zelanda u istoriji, a prvi je odigran na Mundijalu 1982. kada je Sovjetski savez trijumfovao rezultatom 3:0.

Meč u Sankt Peterburgu će se pamtiti i po golmanu Igoru Akinfejevu koji nije primio gol na velikim takmičenjima prvi put nakon devet godina!

Iskusni čuvar mreže je posljednji put sačuvao mrežu na Evropskom prvenstvu 2008. godine kada je Rusija bila bolja od Švedske sa 2:0.

U istoj grupi, sjutra se od 17 časova u Kazanju sastaju Portugal i Meksiko, a za 20 je zakazan okršaj Kameruna i Čilea u grupi B.

Naredni rival Rusa na Kupu konfederacija su Portugalci u srijedu.

Bonus video: