Domaćin i Novi Zeland na otvaranju na „Krestovskom”

Rusija, Portugal i Čile debituju na Kupu Konfederacija
61 pregleda 0 komentar(a)
Stanislav Čeresov, Foto: Reuters
Stanislav Čeresov, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.06.2017. 13:47h

Deseto izdanje Kupa konfederacija otvoriće duel domaćina, Rusije i predstavnika Okeanije, Novog Zelanda na stadionu „Krestovski” u Sankt Peterburgu.

Domaćinu Rusiji, biće to debitantski nastup u ovom takmičenju, a pored ove dvije selekcije, koje danas od 17 sati otvaraju turnir, u grupi A su još jedan debitant - prvak Evrope Portugal, i KONKAKAF zone (Srednja i Sjeverna Amerika) Meksiko. Prvi krug u grupi A zatvoriće sjutra utakmica Portugala i Meksika u Kazanju.

U grupi B, koja startuje sjutra su svjetski prvak Njemačka, prvak Afrike Kamerun, šampion Južne Amerike Čile, koji je takođe debitant na Kupu Konfederacija, dok će Australija predstavljati Aziju i to prvi put, pošto je tri prethodna učešća obezbijedila kao prvak Okeanije.

Za razliku od Njemačke, koje je u Rusiju došla u podmlađenom sastavu, sve ostale učesnice će nastupiti u najjačim sastavima. Uprkos tome, Njemačka slovi za prvog favorita za osvajanje i pet miliona dolara vrijednu nagradu Fife.

Čile, sa Aleksisom Sančesom i Arturom Vidalom je drugi favorit, a tek treći je Portugal sa Kristijanom Ronaldom, vječito željnim golova i trofeja. I Meksiko je u Rusiju doveo najjači tim, a ova reprezentacija će uz Čile imati najjaču podršku navijača.

Iz Čilea je u Rusiju stiglo čak 10.000 najvjernijih navijača. Spekuliše se da će prvom meču na „Krestovskom” prisustvovati i predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Nakon godina neuspjeha i negativnih rekorda na rang-listi Fife „zbornaja” domaćii turnir vidi kao odskočnu dasku.

"Akcenat u našoj igri biće na napadu. Moramo da vratimo vjeru navijača u nacionalni tim, prema kojem se sada ljudi u Rusiji odnose sa skepsom. Ukoliko to uspijemo, moći ćemo da kažemo da smo uspjeli, bez obzira na krajnji plaman", naglasio je napadač „zbornaje” Fjodor Smolov.

Raspored

17. jun Grupa A: Rusija - Novi Zeland (17.00)

18. jun Grupa A: Portugal - Meksiko (17.00) Grupa B: Kamerun - Čile (20.00)

19. jun Grupa B: Australija - Njemačka (17.00)

21. jun Grupa A: Rusija - Portugal (17.00) Grupa A: Meksiko - Novi Zeland (20.00)

22. jun Grupa B: Kamerun - Australija (17.00) Grupa B: Njemačka - Čile (20.00)

24. jun Grupa A: Meksiko - Rusija (17.00) Grupa A: Novi Zeland - Portugal (20.00)

25. jun Grupa B: Njemačka - Kamerun (17.00) Grupa B: Čile - Australija (17.00)

28. jun - polufinale Pobjednik grupe A - drugoplasirani grupe B (20.00)

29. jun - polufinale Pobjednik grupe B - drugoplasirani grupe A (20.00)

2. jul Meč za treće mjesto (16.00) Finale (20.00)

Bonus video: