Ronaldo zaista želi da ode iz Madrida: "Klub ga ne štiti"

Čelnici Reala će, tvrdi "Marka", uraditi sve da smire Ronalda, da ga ubijede da promijeni mišljenje, ali, s druge strane, neće zadržavati nikoga mimo svoje volje
0 komentar(a)
Kristijano ROnaldo, Foto: Reuters
Kristijano ROnaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.06.2017. 11:22h

Dva uticajna portugalska i najtiražniji španski list tvrde da je Kristijano Ronaldo ozbiljan u namjeri da ode iz Reala!

Ako je pisanje "Rekorda" i "Abole", sportskih novina iz Ronaldove domovine, možda moglo da bude posmatrano kao novinarska "patka", potvrda informacije, koju je donijela "Marka" govori o ozbiljnosti situacije.

Najbolji golgeter današnjice nije potpuno zadovoljan u Realu i Madridu.

Više je razloga za njegovo nezadovoljstvo, a posljednji je proces koji je protiv njega pokrenulo tužilaštvo zbog utaje poreza, u iznosu od 14,7 miliona eura.

To je, međutim, samo kap koja bi mogla da prelije čašu nezadovoljstva.

Ronaldo je, naime, više puta ove godine, bez obzira na strahovit učinak u klubu, bio na meti navijača, koji su mu često zviždali (!?) na utakmicama na "Bernabeuu" - svaki put kada bi, po njihovom mišljenju, odigrao slabije.

"Sve što tražim od navijača jeste da mi ne zvižde", više puta je govorio Ronaldo.

Portugalski novinar Nuno Luš, koji je, inače,. blizak Ronaldov prijatelj, tvrdi da je as Reala već odlučio.

"On voli Španiju, voli Madrid, njegova djevojka je Španjolka, ali se Ronaldo ne osjeća ugodno. Smatra da ga klub nije dovoljno zaštitio, kada su navijači bili protiv njega, a pogotovo sada, kada se javio problem sa tužilaštvom. Ne želim da govorim više od toga, a znam mnogo", kazao je Luš za "Radio Marku".

Čelnici Reala će, tvrdi "Marka", uraditi sve da smire Ronalda, da ga ubijede da promijeni mišljenje, ali, s druge strane, neće zadržavati nikoga mimo njegove volje.

U planovima Florentina Peresa nije Ronaldov odlazak, ali izgleda da je sve moguće...

Novac je, takođe, veoma bitna stavka u cijeloj priči.

Ronaldo ima 32 godine, pitanje do kada će biti na nivou na kome je sada, a od njegovog transfera madridski klub mogao bi da zaradi i do 200 miliona eura.

Mediji su nedavno javili da postoji ponuda iz Kine od 180 miliona, a ne isključuje se da je novac spremio i Pari sen Žermen...

Ronaldo se trenutno nalazi u Rusiji, sa reprezentacijom Portugala, koja igra na Kupu konfederacija.

Bonus video: