Timska energija i klasa Kalezića riješili derbi

Budućnost je u goste komšijama došla nakon dvije startne pobjede, ali se spotakla na prvom težem iskušenju, protiv rivala koji je vjerovao od prvog do posljednjeg minuta...
128 pregleda 2 komentar(a)
Vasko Kalezić, Foto: Savo Prelević
Vasko Kalezić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.08.2018. 18:42h

Timskom energijom i individualnom klasom Vaska Kalezića, OFK Titograd je srušio Budućnost u gradskom derbiju i pokazao favoritu za titulu da će ga na putu ka cilju čekati brojne prepreke.

Kalezić je u 69. minutu preciznim udarcem sa 18-19 metara pogodio donji desni ugao kao nagradu za svoju dobru igru i veliku borbu cijele ekipe u teškim uslovima za igru.

Budućnost je u goste komšijama došla nakon dvije startne pobjede, ali se spotakla na prvom težem iskušenju, protiv rivala koji je vjerovao od prvog do posljednjeg minuta...

„Da smo se sreli prije 20 dana, Budućnost bi pobijedila 4:0, a sada sam znao da možemo protiv njih“, rekao je Igor Pamić, trener OFK Titograda.

Pamić je i prije meča najavio da bi derbi mogao da ima ovakav epilog. Nakon utakmice je objasnio i zašto je bio optimista.

„Nije mi Budućnost ostavila neki utisak u prva dva kola, iako je dobila obje utakmice. Igrali su protiv ekipa koje nemaju kvalitet OFK Titograda. Uspio sam da motivišem moje igrače, da ih ubijedim da možemo da pobijedimo“, rekao je Pamić. Po jakom vjetru, koji je u prvom dijelu bio saveznik domaćina, te kiši u nastavku, Budućnost nije odgovorila na agresivnost domaćina, pa kvalitet koji posjeduje, a koji je pojedinačno gledano veći, nije mogao da dođe do izražaja.

Ivanović i Vlaisavljević daleko od gola, Perović nemoćan između dva sigurna štopera Ojdanića i Banovića, vezni red nesiguran sa loptom...

„Dobro smo ih analizirali. Znali smo da im se bekovi ne ubacuju naprijed, znali smo da bočni igrači stoje široko i čekaju situaciju jedan na jedan. Spriječili smo to što su radili do sada i zasluženo pobijedili“, naglasio je Pamić.

„Uslovi za igru su bili nenormalni. U prvom poluvremenu smo igrali uz vjetar, u nastavku, takođe. Nismo se snašli, jer je ova ekipa Budućnosti formirana da igra fudbal. Nije lako se energetski vratiti nakon prvih 45 minuta, u kojima smo se borili i sa protivnikom i sa vjetrom. Izgubili smo, ali idemo dalje“, kazao je Zoran Govedarica, trener Budućnosti.

U takvim uslovima, izgledalo je da meč ide ka „nuli“, ali je Kalezić, koji je bio konstantna opasnost po lijevoj strani, hitro reagovao nakon oduzete lopte i preciznim udarcem po zemlji donio svom timu drugi trijumf.

„Kalezić i Petrović su momci koji imaju potencijal, na meni kao treneru je da ga probudim da ga konstantno pokazuju. Moje igrači su moji sinovi, pohvalim kada zasluže, kritikujem kada mislim da su za kritiku. Njih dvojica su danas pokazali dobre stvari, ali i greške. Mnogo pričam sa njima, nastaviću to da radim“, rekao je Pamić.

OFK Titograd – Budućnost 1:0

Stadion OFK Titograda. Gledalaca 300. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Strijelac: Kalezić u 69. minutu. Žuti kartoni: Nikolić, Petrović (OFK Titograd), Mirković, Milić (Budućnost).

OFK Titograd: Ljuljanović, Živković, Ojdanić, Banović, Novović, Nikolić, Pavlović, Pamić (69. Miličković), Petrović, Kalezić (85. Raičević), Ljuljđuraj.

Budućnost: Mijatović, Milić, Korea, Adžić, Roganović (82. Tučević), Mirković, Božović, Mijić, Vlaisavljević (75. Bakić), Ivanović, Perović (68. Sekulić).

Bonus video: