Real: Vjerujemo da Ronaldo nije kriv

"Od kada je stigao u Real 2009. godine uvijek je uredno plaćao porez i nemamo dilemu da je u ovom procesu nevin. Samo se nadamo da će tužilaštvo što prije to i dokazati", stoji u saopštenju Reala.
0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo Real Madrid, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.06.2017. 10:54h

Real Madrid je stao iza Kristijana Ronalda i u zvaničnom saopštenju jasno stavio do znanja španskim vlastima da je Portugalac nevin kada je u pitanju optužnica za utaju poreza.

Ronaldo se tereti da je izbjegao da plati 14,7 miliona eura poreza na prihod ostvaren iz marketinških i ostalih poslovnih aktivnosti u periodu od 2011. do 2014. godine.

"On je španskim vlastima prijavio kolike je prihode ostvario tokom tog perioda i platio određenu sumu na ime poreza. Od tada je prošlo tro godine, a Ronaldo nije dobio nijedan dokument u kojem se poziva da izmiri eventualna dugovanja. Da je znao, on bi to i uradio", rekao je advokat Antonio Lobo Šavijer.

U Realu su ogorčeni.

"Želimo da jasno stavimo do znanja da vjerujemo da Ronaldo nije kriv. Od kada je stigao u Real 2009. godine uvijek je uredno plaćao porez i nemamo dilemu da je u ovom procesu nevin. Samo se nadamo da će tužilaštvo što prije to i dokazati", stoji u saopštenju Reala.

A katalonski mediji su jedva dočekali ovaj slučaj da provociraju Madriđane.

Tako su naslovnice vodećih sportskih dnevnika - Mundo deportiva i Sporta - bile rezervisane za Portugalca:

"CR14,7", ironično su napisali aludirajući na Ronaldov nadimak i zaštitnik znak CR7.

Bonus video: