Džentlmenski dogovor Intera i Rome: Ridiger kod Spaletija

Kako prenosi rimski "Korijere delo sport", Roma je pristala da proda Antonija Ridigera "crno-plavima", a dva kluba su dogovorila da tokom ljeta Inter više ne "napada" igrače "vučice"
57 pregleda 0 komentar(a)
Antonio Ridiger, Foto: Wikipedia.org
Antonio Ridiger, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 14.06.2017. 09:49h

Inter i Roma su postigli dogovor rijedak u današnjem fudbalu u kojem je na tržištu apsolutno sve dozvoljeno.

Kako prenosi rimski "Korijere delo sport", Roma je pristala da proda Antonija Ridigera "crno-plavima", a dva kluba su dogovorila da tokom ljeta Inter više ne "napada" igrače "vučice".

Trener Intera je Lućano Spaleti koji je napustio Romu prije mjesec, a pokušao je da iz Rima u Grad mode preseli Ridigera, Rađu Naingolana, pominjalo se da želi i Kevina Strotmana...

Dobiće samo ovog prvog, kojeg je u stvari i najviše htio zajedno sa direktorom Valterom Sabatinijem - Njemac će početkom jula potpisati za Inter, a Roma će dobiti na ime obeštećenja oko 30 miliona eura.

Inter do kraja juna mora da proda neke bitne igrače (Stevan Jovetić, Ivan Perišić, Ever Banega, Marcelo Brozović... ili nekog od njih) kako bi riješio problem finansijskog fer-pleja.

To znači da bi već od 1. jula mogao da krene u kupovinu, a izgleda da će Ridiger biti prvo pojačanje u Spaletijevoj eri. Drugo bi trebalo da bude lijevi bek Nice Dalbert Enrike, a onda slijede napadi na mladog Federika Bernardeskija, Anhela di Mariju, Lukasa Mouru...

I Roma je u sličnoj situaciji kao Inter kada je u pitanju finansijski fer-plej, a Ridiger nije jedini koji će napustiti Vječni grad.

Gotovo izvjesno je da ide i Mohamed Salah koji je dogovorio sve sa Liverpulom. Sada su na redu pregovori Rome i "redsa" oko obeštećenja, a italijanski klub bi Egipćanina pustio za oko 40 miliona.

Sportski direktor Rome Monći je, međutim, demantovao da Ridiger ide u Inter.

"Ne postoje ponude za Ridigera u ovom trenutku i nema šanse da napusti Romu", istakao je Monći.

Bonus video: