Modrić zaštitio Mamića na sudu, navijači traže da se izbaci iz reprezentacije

Hrvatski mediji sa ogorčenjem su reagovali nakon Modrićevog današnjeg iskaza, zamjeraju mu što je na sudu kazao i da se ne sjeća kada je debitovao za nacionalni tim, a navijači Hajduka pokrenuli su peticiju o njegovom izbacivanju iz reprezentacije Hrvatske
0 komentar(a)
Luka Modrić, Foto: Reuters
Luka Modrić, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.06.2017. 14:35h

Veliki skandal potresa Hrvatsku.

Luka Modrić promijenio je danas pred sudom iskaz koji je dao prošle godine tokom postupka protiv Zdravka Mamića.

Mamić se tereti da je prisvojio 12 miliona eura, koje je Dinamo dobijao od prodaje igrača, a da je jedan dio tog novca dobio od obeštećenja koje je Totenhem platio za Modrića.

Modrić je prošle godine kazao da je sa Mamićem dogovarao podjelu novca nakon transfera u Totenhem, ali na sudu je danas rekao da se zbunio, jer je "ispitivanje dugo trajalo", te da je mislio na podjelu novca sa Mamićem na temelju njihovog građanskog ugovora, a ne na novac od transfera.

Hrvatski mediji sa ogorčenjem su reagovali nakon Modrićevog današnjeg iskaza, zamjeraju mu što je na sudu kazao i da se ne sjeća kada je debitovao za nacionalni tim, a navijači Hajduka pokrenuli su peticiju o njegovom izbacivanju iz reprezentacije Hrvatske.

"Luka je promijenio iskaz, rekao je istinu. Luka je čestit čovjek. Nije mu ugodno da se pojavljuje u sudskoj parnici, ipak je trostruki prvak Europe. Temeljito je pričao o našem odnosu, građanskom ugovoru mene i njega. Pričao je da sam ulagao u njega. Zašto pričate samo o jednoj rečenici? Ja sam bio investitor dok nisam bio u Dinamu. Potpisao sam ugovore sa 100-injak igrača na koje sam potrošio 10 hiljada maraka. Zašto je kriminal ako sam dobio novac? To je kriminal samo jer je to Zdravko Mamić", rekao je Mamić nakon saslušanja.

Bonus video: