Kažić poželio Partizan u kvalifikacijama za LŠ

"Tražim maksimum od prvog dana, jer ne spremamo se samo za Evropu, već i za domaće prvenstvo, gdje je titula prioritetan cilj, takođe i trofej Kupa", kazao je Kažić.
57 pregleda 5 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.06.2017. 18:12h

Fudbaleri Budućnosti počeli su pripreme za novu sezonu - kvalifikacije za Ligu šampiona, a potom i novo prvenstvo, u kojem će braniti titulu.

Novi trener Dragan Kažić na prvom treningu imao je 29 fudbalera - sve koji su završili prošlu sezonu, ne računajući najboljeg strijelca Gorana Vujovića, plus jednog novajliju, krilnog napadača Miljana Vlaisavljevića. Golmana Milana Mijatovića, koji je takođe potpisao ugovor sa "plavima", priključiće se timu nakon odmora koji je dobio zbog obaveza u reprezentaciji.

Podgoričani traže pojačanja, a narednih dana trebalo bi da postignu definitivan dogovor sa senegalskim štoperom Dominikeom Koreom, koji je u prvom dijelu sezone nosio dres Lovćena, kao i nekadašnjem lijevim bekom mlade reprezentacije Ilijom Tučevićem, koji je nosio dres Grblja.

"Svi fudbaleri koji su tu su na velikom skeneru,mnogo mi je bitan prvi utisak, jer do odlaska na Zlatibor želim da skratim spisak na 22 igrača, plus tri golmana", kazao je Kažić uoči prvog treninga".

Fudbaleri Budućnosti putuju na Zlatibor 24. juna, gdje će ostati do 7. jula. Četiri ili pet dana kasnije igraće prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Tražim maksimum od prvog dana, jer ne spremamo se samo za Evropu, već i za domaće prvenstvo, gdje je titula prioritetan cilj, takođe i trofej Kupa", dodao je Kažić.

Osim Vujovića, koji se pojavio na treningu, ali nije trenirao, jer traži inostrani angažman, ugovori ovog ljeta ističu još nekim fudbalerima, i to vrlo značajnim za tim, poput Rista Radunovića i Milivoja Raičevića.

"Vodimo svakodnevne razgovore sa igračima oko produžetka saradnje. Jasno je da mnogi žele da se oprobaju u inostranstvu, ali isto tako i nije baš lako naći angažman. Moj savjet igračima jeste da ostanu u treningu, da budu sa nama, pa i ako im se ukaže šansa da odu biće im lakše da to urade iz treninga", kazao je Kažić.

Kada su u pitanju potencijalni rivali u 2. kolu kvalifikacija za LŠ, na žrijebu 19. juna, trener Budućnosti ima jednu želju:

"Volio bih da igramo protiv Partizana".

Bonus video: