Dominacija u Poljskoj - titula za Dragičevića i Đurišića

Zjelona gora je kompletirala duplu krunu, jer je prethodno osvojila Kup Poljske trijumfom nad Anvilom
0 komentar(a)
Zjelona Gora, Foto: Stelmetbc
Zjelona Gora, Foto: Stelmetbc
Ažurirano: 12.06.2017. 16:11h

Dvojica crnogorskih košarkaša završila su sezonu sa šampionskim peharom - Vladimir Dragičević i Nemanja Đurišić odbranili su titulu u Poljskoj, sa Zjelonom gorom.

U petom meču finalne serije, „zeleni“su savladali Torunum 88:82, i sa 4-1 u seriji stigli do trećeg uzastopnog trofeja, ukupno četvrtog u klupskoj istoriji.

Dragičević je meč okončao sa 11 poena, pet skokova i tri ukradene lopte, dok Đurišić nije igrao zbog povrede, i to je nešto što može da zabrine pred start priprema reprezentacije Crne Gore, jer je riječ o veoma važnom igraču u koncepciji Bogdana Tanjevića.

"Imali smo dosta uspona i padova tokom sezone. U Evropi se nismo proslavili, ali smo dolaskom Dragičevića poboljšali igru u mnogim aspektima. Pamti se dupla kruna, jer u trenucima kada je trebalo, podigli smo se, napravili sjajnu atmosferu, pronašli pravu igru. Zadvoljan sam, što je ekipa bez moje podrške na terenu uspjela da privede kraju finalnu seriju. Predstoji mi nekoliko sedmica mirovanja da saniram povredu,. pa da se spremim za nove pobjede sa reprezentacijom", kazao je Đurišić

Zjelona gora je kompletirala duplu krunu, jer je prethodno osvojila Kup Poljske trijumfom nad Anvilom.

"Dobra sezona za mene i za klub. Bio sam u najboljoj petorci šampionata, najkorisniji igrač finala, ali se nagrada dodjeljuje najboljem strijelcu, a ne igraču sa najvećim indeksom korisnosti. U svakom slučaju, zadovoljan sam. Odbranili smo titulu, osvojili Kup, potvrdili dominaciju u Poljskoj", kazao je Dragičević.

Bonus video: