MLADA REPREZENTACIJA SJUTRA DOČEKUJE GRUZIJU

Radonjić: Nije lako igrati tri meča za sedam dana

Sjutrašnji prijateljski meč u Podgorici počinje u 20.30 časova
0 komentar(a)
Mojaš Radonjić, Foto: Savo Prelević
Mojaš Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.06.2017. 17:42h

Mlada fudbalska reprezentacija je prošle sedmice odigrala dva meča na turniru "Valerij Lobanovski", poražena je od Ukrajine i pobijedila je Sloveniju, a sjutra je čeka novi izazov - u Podgorici dočekuje Gruziju (20.30 časova).

"Malo je nezgodno zbog fizičkog stanja igrača odigrati tri utakmice za sedam dana. Radili smo u Ukrajini neke rotacije koje smo smatrali da su neophodne, radićemo to i protiv Gruzije, tako da će svi oni koji su zdravi imati priliku da igraju", rekao je selektor Mojaš Radonjić.

Ali, nisu svi zdravi.

"Ne mogu da računam na Cmiljanića, koji se povrijedio i već se vratio u klub. Takođe. Filipoviću je stradala zadnja loža. jih dvojica nisu u kombinaciji za utakmicu. Imamo problema i sa Grivićem, ali ćemo do početka meča vidjeti da li je spreman da igra. Ova generacija prvi put igra pred domaćom publikom i trebalo bi da ih navijači malo više podrže i isprate", dodao je Radonjić.

Rezultat ili igra - šta je važnije u ovom meču...

"Cilj je i jedno i drugo i bilo bi idealno kada bi se poklopilo. Pitanje je koliko igrači mogu da izdrže u ritmu koji tražimo. Probaćemo sa zamjenama, ali kada napravite pet, šest ili sedam promjena u ekipi onda to poremeti startnu postavu i dok se to malo prilagodi vrijeme prolazi. Ali, moramo da probamo, zbog toga smo organizovali utamice kako bi svi imali skoro istu minutažuda bismo vidjeli na koga možemo da računamo", istakao je Radonjić.