Englezi naslijedili Srbiju

Selekcija Gordog Albiona napokon ima talentovanu generaciju igrača, koji su pobjedom nad Venecuelom (1:0) u finalu u Južnoj Koreji na tronu naslijedili Srbiju. Bila je to prva pobjeda Engleske na svjetskim prvenstvima za mlade (U-17, U-20)
2 komentar(a)
Gordi Albion, Foto: Twitter
Gordi Albion, Foto: Twitter
Ažurirano: 11.06.2017. 12:33h

Engleska je prvak svijeta u fudbalu u uzrastu do 20 godina. Selekcija Gordog Albiona napokon ima talentovanu generaciju igrača, koji su pobjedom nad Venecuelom (1:0) u finalu u Južnoj Koreji na tronu naslijedili Srbiju.

Rival u finalu bila je Venecuela, koja je odigrala sjajno iako je kroz tri utakmice plej-ofa prolazila nakon 120 minuta velike borbe, a plufinale je riješila u penal seriji sa Urugvajem.Venecuela je najnefudbalskija zemlja Južne Amerike, ali su Penaranda i drugovi pokazali da se to mijenja. Upravo je Penaranda bio tragičar, jer mu je golman Vudman sjajnim refleksom odbranio penal, koji je Penaranda izborio u situaciji identičnoj pri rušenju Fatosa Bećiraja sinoć u utakmici "sokola" protiv Jermenije, kada se oglušila holandska ekipa sudija. I na "Suvon stadijumu" su sudili holanđani na čelu sa Bjernom Kujpersom

Jedini gol za Englesku, koja je bila bolja u prvom poluvremenu bio je vezista Evertona, Dominik Kalvert-Luin u 34. minutu.

Za najboljeg igrača prvenstva proglašen je Dominik Solanke, 19-godišnjak koji je ponikao u Čelsijevoj, trenutno najboljoj fudbalskoj akademiji na svijetu, a prvi profesionalni ugovor je potpisao sa Liverpulom. Iza njega su najviše galsova za najboljeg igrača imali Urugvajac Federiko Valverde (Real Madrid) i Anhel Erera (Venecuela, Mančester siti).

Najbolji strijelac bio je napadač Juventusa i Italije, Rikardo Orsolini sa pet golova u sedam utakmica.

Bronzana medalja pripala je Italiji, koje je nakon igre bez goova na penalima bila bolja od Urugvaja.

Bonus video: