Bećiraj: Naučili smo na greškama

"Drago mi je što sam dobio šansu, nadam se da sam je iskoristio, iako uvijek može bolje", kazao je 21-godišnji Marko Janković
10 komentar(a)
Bećiraj, Foto: Reuters
Bećiraj, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.06.2017. 10:30h

U sjenci majstorija Stevana Jovetića, o kojima danas bruji fudbalska Evropa, ostala je fenomenalna partija Fatosa Bećiraja, možda i najbolja u crnogorskoj reprezentaciji.

Napadač moskovskog Dinama je već u 85. sekundi meča razgrnuo jermensku odbranu i postigao prvi gol, potom je pogodio stativu, počeo akciju kod trećeg, asistirao Jovetiću kod četvrtog gola. Jermenska odbrana za njega nije imala rješenje.

"Ne znam je li mi ovo najbolja partija u reprezentaciji, možda sam mogao da dam još neki gol, ali pružio sam dobru igru, isto kao i svi moji saigrači. Najvažnije je da smo pobijedili", kazao je Bećiraj, koji je sa tri gola drugi najbolji strijelac Crne Gore u ovim kvalifikacijama, nakon Jovetića koji je postigao šest.

Crna Gora je naučila na sopstvenim greškama, kaže Bećiraj.

"Kroz glavu nam je stalno prolazila utakmica u Jermeniji. Čak i kada smo vodili 2:0 na poluvremenu, dogovorili smo se da nastavimo kao da je 0:0, znali smo da ništa nije gotovo. Nije bilo lako, iako to rezultatski djeluje ubjedljivo, Jermeni su dobra reprezentacija, imali su inicijativu nakon prvog gola, ali mi smo svoje šanse iskoristili, za razliku od njih. Imali smo 20 dana da se spremimo za ovu utakmicu, stručni štab je imao vremena da sve postavi na svoje mjesto, i rezultat se vidio na terenu".

Bećiraj je pohvalio učinak novajlija - golman Petković, Kosović i Janković odigali su prve mečeve u kvalifikacijama, i to kao starteri, sa njima i Jovović koji je već dobijao šansu.

"Dosta je novih igrača, svi oni zaslužuju da budu ovdje i svakako su osvježenje za ekipu".

Marko Janković je iskoristio šansu, koju mu je Tumbaković, možda pomalo i neočekivano, ukazao u prvoj postavi.

"Znali smo da će biti teško, ali smo protiv organizovane ekipe, koja je u jednom periodu igre imala veliki posjed, odigrali jako pametno. Na kraju smo bili i jako efikasni i zaslužili smo ovu pobjedu".

Kao novo lice u seniorskoj reprezentaciji, Janković je odmah pokazao da na njega može ozbiljno da se računa.

"Drago mi je što sam dobio šansu, nadam se da sam je iskoristio, iako uvijek može bolje", kazao je 21-godišnji fudbaler.

I tri godine strariji Danijel Petković branio je prvi put u kvalifikacijama.

"Branio sam protiv Irana u prijateljskoj utakmici, kada su kvalifikacije drugačiji je pristup, ali sam prezadovoljan kako se završilo. Pomogli su mi i saigrači, jer Jermeni nisu imali mnogo prilika, bilo je šuteva iz daljine, što je i očekivano kada nekom timu zatvorite prilaze golu".

"Odlično smo otvorili utakmicu, tokom većeg dijela toka smo vodili glavnu riječ i potpuno zasluženo stigli do ubjedljive pobjede. Žao mi je na kraju zbog primljenog gola, ali to se dešava u fudbalu kada vodite 4:0, vidio sam da ekipi pada koncentracija, a i teško ju je zadržati svih 90 minuta", kazao je Petković.

Bonus video: